DAR SVETINJI I NARODU: Manastir Pet jezera u Bijeljini krase biste patrijaha Germana i Pavla (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

15. 07. 2023. u 17:40

AKADEMIK Drago Mirković iz Bijeljine, sa porodicom, i umirovljeni episkop zvorničko -tuzlanski Vasilije darovali su Manastiru Svete Petke u bijeljinskom naselju Pet jezera spomen-obeležja patrijarha Germana i patrijarha Pavla.

ДАР СВЕТИЊИ И НАРОДУ: Манастир Пет језера у Бијељини красе бисте патријаха Германа и Павла (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Prelepo urađene biste, urađene na divno osmišljenim i uređenim postamentima, rad akademika Mirkovića, dodatno su ukrasili ovu srpsku, pravoslavnu bogomolju, koju je episkop Vasilije, dok je bio aktivan arhijerej, izgradio u ruskom stiglu. Ovo su samo neka od spomen-obeležja, urađenih najlepšim umetničkim tehnikama, koje su Mirkovići darovali u saradnji sa vladikom Vasilijem.

- Reč o našim divnim poglavarima Srpske pravoslavne crkve, koji  su je vodili u najtežim vremenima, a ostali su stameni, dostojanstveni i posveći veri do poslednjeg daha i poslednjeg atoma - kaže Mirković. - Narod Republike Srpske, kao i sav naš rod, ma gde živeo, nikad ih neće  zaboraviti. Ovo je sećanje i podsećanje na njih i njihova dragocena i zlatna dela.

Vladika Vasilije se utoliko više raduje "dovođenjem"  patrijarha Pavla i patrijarha Germana, jer  se to događa u doba kada obeležava 85 godina života, 45 godina vladičanskog i 65 godina monaškog staža.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić