KURDI PRODUŽEN PRITVOR ZBOG UTICAJA NA SVEDOKE: Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu posle pucnjave na Sokocu

S. MIŠLjENOVIĆ

14. 06. 2023. u 08:00

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Stefanu Deliću zvanom Kurda iz Sokoca osumnjičenom za ubistvo Miroslava Milinkovića zvanog Bato.

КУРДИ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ЗБОГ УТИЦАЈА НА СВЕДОКЕ: Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву после пуцњаве на Сокоцу

Privatna arhiva

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Deliću se na teret stavljaju krivična Dela teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja.

OJT je saopštilo i da je pritvor predložen zbog opasnosti da će boravkom na slobodi Delić uticati na svedoke te uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, ali i zbog težine dela i jer bi bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda.

- Navedeni se sumnjiči da je 7. juna oko 18 časova u ulici Cara Lazara u Sokocu u blizini Spomen parka, nakon kraće verbalne prepirke sa licem M.M., upotrebom vatrenog oružja, najverovatnije pištolja marke "CZ", model M-70, kalibra 7,65 mm, nanio povrede navedenom, od kojih je potom preminuo, saopštilo je OJT Istočno Sarajevo. Dodaju da je osumnjičeni Delić iz pištolja ispalio više hitaca prema Milinkoviću koji je, prilikom nailaska ulicom, zaustavio automobil "Tiguan" u kojem se nalazio sa B.D. iz Sokoca, koji je sedio na mestu suvozača.

- M.M je izašao iz vozila i pošao u pravcu S.D. koji je bio u društvu sa S.K. Nakon toga S.D. odmah ispaljuje više hitaca u pravcu oštećenog, koji se zatim udaljava i ispaljuje više hitaca najverovatnije iz pištolja "CZ", model 99, kalibra 9 mm, u pravcu prijavljenog, koji usled razmene vatre zadobija povredu u predelu desnog ramena. M.M. se zatim vraća do vozila, te od povreda nanesenih vatrenim oružjem pada pored automobila, a prijavljeni se sa licem S.K. se udaljava do jednog objekta koji se nalazi u ulici Glasinačka, te predaje pomenuto vatreno oružje bratu, koje on nakon preuzimanja odbacuje od sebe u neposrednoj blizini pomenutog ugostiteljskog objekta, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)