STEFAN PREDAT TUŽIOCU: Delić nakon pucnjave na Sokocu prebačen u Tužilšatvo posle pet dana lečenja

S. MIŠLjENOVIĆ

13. 06. 2023. u 07:22

STEFANA Delića, osumnjičenog za ubistvo Miroslava Milinkovića zvanog Bato, juče je preuzelo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu gde će biti saslušan i tužilac će doneti odluku o određivanju pritvora.

СТЕФАН ПРЕДАТ ТУЖИОЦУ: Делић након пуцњаве на Сокоцу пребачен у Тужилшатво после пет дана лечења

Mariana Regoje

Delić je osumnjičen da je prošle sedmice hicima iz pištolja ubio Milinkovića u Sokocu, a tokom obračuna ranjen je i Delić, pa se do dolaska u tužilaštvo nalazio u bolnici.

- U proteklim danima, na više lokacija izvršeni su pretresi velikog broja lica i objekata, a Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je preuzelo osumnjičenog S. D. koje će biti ispitan od strane postupajućeg tužioca. Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu će nastaviti da blagovremeno, tačno i precizno obaveštava javnost o preduzetim merama i radnjama povodom ovog događaja - rekao je sekretar OJT Istočno Sarajevo Neven Kramer.

U toku rasvetljavanja slučaja ubistva Miroslava Milinkovića zvanog Bato na Sokocu, pripadnici MUP Srpske tokom subote uhapsili su 27 osoba.

U MUP Srpske su rekli da su radeći na dokumentovanju krivičnog dela teško ubistvo, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, uhapsili 27 osoba sa područja opštine Sokolac i izvršili pretrese kuća, pomoćnih objekata, stanova i drugih objekata na više lokacija na području te opštine.

Nastavak obračuna klanova

UBISTVO Milinkovića je nastavak obračuna "škaljarskog" i "kavačkog" klana, koji imaju ogranke i u Srpskoj. Ubijeni Miroslav Milenković dovodio se u vezu sa "kavčanima", a Stefan Delić je blizak "škaljarcima". Motiv ubistva je podmetanje bombe pod automobil "škaljarcima", a za šta je bio osumnjičen Milenković zbog čega je privođen pre dve godine.

- Prilikom pretresa objekata, policijski službenici pronašli su i oduzeli određenu količinu oružja i municije. Oni su nakon kriminalističke obrade pušteni na slobodu - rekla je portparol MUP Srpske Mirna Miljanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)