TAJNO SNIMAO DEVOJKE: Podignuta optužnica pritiv Mladena J. iz Stanara

S.M.

08. 06. 2023. u 05:00

MLADEN J. (42) iz Stanara optužen je da je neovlašćeno snimao devojke kojima je iznajmio stan u Banjaluci. Optužnicu protiv njega podiglo je banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud i na teret mu se stavlja neovlašćeno fotografisanje.

ТАЈНО СНИМАО ДЕВОЈКЕ: Подигнута оптужница притив Младена Ј. из Станара

Foto: O. Matavulj

Prema optužnici, Mladen J. je od 15. maja do 5. jula 2021. godine snimao M. J., T. S., T. V., S. B. i N. M., kojima je iznajmio stan. Kako se navodi, on je u prostorijama spavaćih soba ugradio video-nadzor sa tri kamere.

- U sobe je postavio TV prijemnike "filips", u kojima je naknadno napravio izmene, na način da je na zaštitnoj plastici televizora sa prednje strane napravio otvor u koji je ugradio sočivo kamere. Pomoću tih uređaja je snimao oštećene za vreme dok borave u sobama, presvlače se i obavljaju druge aktivnosti, povređujući na taj način njihovu privatnost - navedeno je u optužnici.

Dodaje se da je optuženi uz pomoć aplikacije "IDMSS Plus", koju je instalirao na mobilnom telefonu, pistupao sistemu video-nadzora. On je, kako se dalje navodi, sačinjeni video-materijal pregledao na DVR uređaju, a potom je fotografije oštećenih čuvao u svom mobilnom telefonu.

Za pomenuto krivično delo predviđena je novčana ili kazna do godinu zatvora.

Ucena

POČETKOM godine podignuta je i potvrđena optužnica protiv Mladena S. (39) iz Banjaluke zbog krivičnog dela ucena. Kako je navedeno, optuženi Mladen S. je od 17. do 21. septembra 2020. godine u Banjaluci iznajmio svoj apartman devojci M. K. u kojem je boravila sa momkom M. Š.

Optuženi Mladen J. uhapšen je u julu 2021. nakon otkrivanja njegovih nečasnih radnji kada je u javnost isplivalo da je snimao studentkinje kojima je iznajmio stan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna