"GLEDAO SAM KAKO GORE SRPSKA SELA!" General Ratko Mladić u lice rekao Miloševiću, Micotakisu i Ćosiću istinu o stradanju našeg naroda

Novosti online

09. 01. 2023. u 15:36

NEKADAŠNjI komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić je 1993. godine, u zoru posle celovečernjeg zasedanja Skupštine RS, dao izjavu za "Novosti".

ГЛЕДАО САМ КАКО ГОРЕ СРПСКА СЕЛА! Генерал Ратко Младић у лице рекао Милошевићу, Мицотакису и Ћосићу истину о страдању нашег народа

Foto: EPA

On je naveo da je na zasedanju želeo da premijer Grčke Konstantin Micotakis, Slobodan Milošević i Dobrica Ćosić saznaju sve o situaciji u Bosni i Hercegovini.

- Naveo sam primer srpskog sela Tegara na levoj obali Drine. Gledao sam u tom selu kako gore srpske kuće. Zapalile su ih dojučerašnje srpske komšije, a na drugoj strani obale mladići igraju fudbal. To je najviše sto metara, toliko koliko je široka Drina. Nažalost, rekao sam, Srbi su bili i sa jedne i sa druge strane Drine - rekao je general Ratko Mladić.

Razgovor sa Mladićem tada je vodila novinarka "Novosti" Milena Marković.

Foto: Novosti

Podsećamo, danas Republika Srpska slavi svoj 31. rođendan, a jedan od najzaslužnijih za njeno osnivanje je general Ratko Mladić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega