BOGDAN UBIO KOMŠIJU, PA TELO BACIO U BUNAR: Doneta presuda u ponovljenom suđenju za zločin u Laktašima

S. M.

19. 09. 2022. u 18:34

BOGDAN Vajukić (23) iz Laktaša osuđen je, u ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci, na 11 godina za ubistvo komšije Gojka Veselića (76). Sudija Blagoja Dragosavljević rekao je da je Vajukić obavezan na psihosocijalni tretman u trajanju od dve godine.

БОГДАН УБИО КОМШИЈУ, ПА ТЕЛО БАЦИО У БУНАР: Донета пресуда у поновљеном суђењу за злочин у Лакташима

Foto: D. Pozderović

Vajukić je već bio osuđen na 10 godina zatvora i Okružni sud ga tada nije osudio za teško ubistvo na svirep i podmukao način, za šta ga je teretila optužnica, već za tešku povredu sa smrtnom posledicom. Ovog puta je Sudsko veće Okružnog suda u Banjaluci ocenilo da je reč o ubistvu.

Raniju presudu je ukinuo Vrhovni sud RS, jer, između ostalog, smatra da nije dobro cenjen nesrazmer u godinama i snazi između optuženog i žrtve. Slučaj je vraćen na novo suđenje, gde su prihvaćeni ranije izvedeni dokazi.

U ponovljenom suđenju tužiteljka Tanja Mrđa istakla je da je dokazima potvrđeno da je Vajukić počinio ubistvo na svirep način. Kako je navela, optuženi je u istrazi priznao ubistvo, a na sudu je tvrdio da nije imao nameru da ubije Veselića.

Sa druge strane, Jadranko Stupar, Vajukićev advokat, izjavio je ranije da u ovom slučaju nema svireposti i da nije dokazano da je optuženi imao nameru da počini ubistvo.

Zločin se dogodio 24. januara 2021. u selu Koljani. U optužnici se navodi da je Vajukić u večernjim časovimaa ušao u kuću Veselića i nakon verbalnog sukoba starca fizički napao.

- Više puta udario ga je po glavi i telu, prignječio mu grudni koš usled čega je došlo do višestrukog preloma rebara, što je dovelo do smrti oštećenog - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da se Vajukić narednog dana vratio u kuću Veselića. Uklonio je tragove zločina, sa žrtve je skinuo donji veš, nakon čega je telo bacio u bunar u dvorištu kuće. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju