U ŠEĆERU KRILI 73 KILOGRAMA KOKAINA: Akcija MUP RS u Doboju rezultirala rekordnom zaplenom narkotika, istraga još traje

S. M.

18. 08. 2022. u 06:44

PRIPADNICI MUP Republike Srpske zaplenili su u Doboju 73 kilograma kokaina, koji je bio spakovan zajedno sa tovarima šećera.

У ШЕЋЕРУ КРИЛИ 73 КИЛОГРАМА КОКАИНА: Акција МУП РС у Добоју резултирала рекордном запленом наркотика, истрага још траје

Foto MUP RS

Vrednost zaplenjene robe na ulici se kreće oko 14 miliona konvertibilnih maraka, a reč je o rekordnoj zapleni ove vrste droge u BiH ikada. Inače, u ovoj akciji zasada niko nije uhapšen.

Oduzeti kokain je u BiH transportovan sakriven u pošiljci druge naručene robe koja je stigla iz uvoza.

Prema nezvaničnim informacija pošiljka je dopremljena u Doboj iz jedne od zemalja Evropske unije. Prema informacijam iz izvora bliskog istrazi vlasnici objekta u kojem je smeštana pošiljka robe, a u kojoj je između ostalog pronađen kokain, nisu obuhvaćeni istragom i nemaju nikakve veze sa pošiljkom narkotika.

- Istraga se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa partnerskim agencijama država Evropske unije i Evropolom, saopšteno je iz MUP Republike Srpske.

Foto MUP RS

Takođe iz MUP RS dodaju da nastavljaju da preduzimaju sve zakonom predviđene mere u cilju rasvetljavanja krivičnog dela "organizovani kriminal" u vezi sa "nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga".

- Nastavljamo istragu s ciljem potpunog rasvetljavanja i dokumentovanja ovog predmeta, koji se odnosi na organizovani kriminal. U interesu istrage, u ovom trenutku ne može davati više informacija - ističu iz Tužilaštva BiH.

U "IGRI" SVE VRSTE NARKOTIKA

MEĐU najvećim zaplenama droge u BiH nalazi se i ona iz Zenice od pre tri godine kada je otkrivena pošiljka sa 82 kilograma heroina, čija se tržišna vrednost procenjuje na više od 15 miliona maraka. Droga je pronađena u kamionu u krugu jedne zeničke firme, a pošiljka je u BiH stigla iz Bugarske. Nalazila se u kartonskim kutijama.

Kada je reč o rekordnim zaplenama droge na području BiH među najvećima je zaplena tone marihuane od pre nekoliko godina u Laktašima. Ovoj zapleni uz rame može stati otkrivanje 670 kilograma skanka iz 2018. godine u Neumu. Takođe iste godine u Pelagićevu je pronađeno i zaplenjeno 739 kilograma marihuane. Prošle godine MUP RS u akciji Transporte zaplenio je više od 300 kilograma skanka. Ove godine je u hrvatskoj luci Ploče zaplenjeno 220 kilograma heriona čiji je krajnji cilj bila firma iz Trebinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!