DOPUNJENE PRIJAVE DILERIMA: MUP RS poslao izveštaje Tužilaštvu BiH u vezi sa uhapšenim u akcijama"Staza" i "Storidž"

S. M.

01. 03. 2022. u 07:13

UPRAVA za organizovani i teški kriminal MUP RS podnela je Tužilaštvu BiH dve dopune izveštaja za 13 osoba uhapšenih u akciji "Staza" i za 22 osobe u akciji "Storidž".

ДОПУЊЕНЕ ПРИЈАВЕ ДИЛЕРИМА: МУП РС послао извештаје Тужилаштву БиХ у вези са ухапшеним у акцијамаСтаза и Сториџ

Oduzeta droga, Foto MUP RS

Iz MUP RS su saopštili da izveštaje podnose zbog osnova sumnje da su počinili krivična dela organizovani kriminal, u vezi sa neovlašćenim prometom droga, oružja i vojne opreme...

U pomenutim akcijama krajem prošle godine zaplenjeno je više od 460 kilograma droge kao i desetak luksuznih automobila.

Kako nezvanično saznajemo, izveštaji su podneti protiv Dragana Pejovića, Miše Miljanića, Stevana Kovačevića, Milijana Mijovića, Milana Raševića, Nedeljka Vukovića, Dušana Lovrenovića, Vladana Kovačevića, Anđelka Miloševića, Milana Milanovića, Alekse Mališa, Nemanje Prnjata i Miloša Kovačevića.

Inače akcije "Staza" i "Storidž" su zadale veliki udarac narko-grupama u Republici Srpskoj koje su krijumčarile i preprodavale drogu.

- Postoji sumnja da su u periodu od 2020. godine do danas, kao organizovana kriminalna grupa neovlašćeno trgovali drogom i oružjem na teritoriji BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Na taj način pripadnici grupe ostvarili su zajedničku ili pojedinačnu protivpravnu korist u novcu, materijalnim dobrima ili drugim oblicima koristi - saopšteno je iz MUP Republike Srpske.

Foto Novosti

Prema informacijama onih koji su bliski istrazi, na čelu grupe koja je uhapšena u akciji "Staza" bio je Dragan Pejović, koji je bio zadužen za ugovaranje poslova i distribuiranje marihuane i oružja u BiH, dok su ostali pripadnici grupe drogu šumskim putevima iz Crne Gore prenosili u BiH, pakovali u torbe, deo grupe je čuvao stražu, a određeni članovi su bili zaduženi za prevoz narkotika iz Trebinja do kupaca u BiH, pokazala je dosadašnja istraga.

Kako kažu izvori u policiji, na čelu grupe uhapšene u akciji "Storidž" bio je Dušan Lovrenović za kojim je, kao i za njegovim ocem Milivojem Lovrenovićem raspisana Interpolova poternica.

APLIKACIJE "SKAJ" I "ANOM"

AKCIJE "Staza" i "Storidž" su sprovedene krajem prošle godine, nakon što je Interpol raspakovao aplikacije "Skaj" i "Anom" i razotkrio veoma bitne informacije o kriminalnim grupama u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!