UHAPŠENO 19 NARKO-DILERA: Tokom akcije "Staza", policija na teritoriji RS razbila organizovanu kriminalnu grupu

S. MIŠLjENOVIĆ

02. 02. 2022. u 06:08

POSTUPAJUĆI po nalogu Tužilaštva BiH, MUP Republike Srpske je u utorak - tokom akcije kodnog imena "Staza" - razbio i pohapsio kriminalnu grupu koja se bavila krijumčarenjem narkotika. U nastavku ranije započetih aktivnosti, policija RS je od 19 članova bande koja je završila iza rešetaka zaplenila 400 kilograma marihuane.

УХАПШЕНО 19 НАРКО-ДИЛЕРА: Током акције Стаза, полиција на територији РС разбила организовану криминалну групу

Foto MUP RS

Po nezvaničnim informacijama, Dragan Pejović - koji je okarakerisan kao vođa grupe - nalazi se u bekstu i za njim se traga, a tokom pomenute akcije su uhapšeni Mišo Miljanić, Milan Rašević i Miljan Mijović. Rašević je, navodno, nedavno učestvovao u pucnjavi na području Foče, posle koje je jedan automobil završio u Drini...

- Akcija je pripremana već duži period i otkriveno je mnogo detalja oko delovanja pohapšene grupe narkodilera na području Srpske. Grupa je sarađivala i sa Milivojem Lovrenovićem i njegovim sinom Dušanom, obojica iz Gradiške, koji se od ranije nalaze u bekstvu - saznajemo od izvora bliskog istrazi koji nije želeo da mu se otkriva identitet.

A, tokom službenih radnji koje su prethodile hapšenju je otkriveno da je droga u BiH stizala iz Crne Gore, upravo posredstvom grupe koja jerazbijena. Jedan "krak" je, potom, vodio ka Sarajevu, a drugi prema Gradiški i dalje, do zemalja Evropske unije.

Portparol MUP RS Mirna Miljanović objašnjava i da su u akciji učestvovale Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerija i Uprava kriminalističke policije, te policijske uprave iz Doboja, Banjaluke, Trebinja, Foče i Istočnog Sarajeva.

Iz Tužilaštva BiH saopštavaju da su - sudeći po prikupljenim dokazima - osumnjičeni bili povezani sa organizovanim kriminalnim grupama iz zemalja regiona.

Naglašavaju i da ove aktivnosti predstavljaju nastavak odučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala, koje deluju u BiH i zemljama regiona, pa je i najnovija akcija plod značajne međunarodne saradnje.

Posebno je zanimljiva informacija da među osumnjičenima ima i ovlaštenih službenih lica, za koja se osnovano pretpostavlja da su pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa pružali logističku i svaku drugu podršku.

PROCEDURA

SVI uhapšeni u akciji "Staza" će, posle kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Istočnog Sarajeva, biti prebačeni u Tužilaštvo BiH, na dalje postupanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave