BANJALUKA DONELA ODLUKU: Iz budžeta po 500 maraka i za druge medicinare

S. M.

24. 12. 2021. u 12:44

GRAD Banjaluka novčano će podržati radnike još četiri zdravstvene ustanove koje deluju u ovom gradu, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 104.000 KM, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

БАЊАЛУКА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Из буџета по 500 марака и за друге медицинаре

Foto ATVBL

Reč je o 208 zaposlenih u Zavodu za transfuzijsku medicinu, Zavodu za stomatologiju, Zavodu za medicinu rada i sporta i Zavodu za sudsku medicinu, sa čijim je predstavnicima gradonačelnik Draško Stanivuković potpisao ugovore o isplati novčane podrške.

- Odlučili smo da podršku u iznosu od 500 KM pružimo i zaposlenim radnicima u republičkim zdravstvenim ustanovama koje do sada nisu bile obuhvaćene jednokratnim isplatama. Želja nam je bila da na ovaj način radnicima ove četiri ustanove poželimo srećne predstojeće praznike - rekao je Stanivuković.

Iz Gradske uprave podsećaju da je ranije Grad isplatio 2,7 miliona KM podrške zaposlenim u zdravstvu koje je većina u Skupštini grada Banjaluke predložila svojim amandmanom, i to Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Domu zdravlja u Banjaluci i Zavodu za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Podsetimo da je ranije na izričit zahtev Kluba odbornika SNSD-a po 500 KM isplaćeno zaposlenim radnicima UKC RS i Doma zdravlja u Banjaluci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati