STIGLA OPREMA ZA SPASAVANJE OD POPLAVA: Podrška švajcarske vlade smanjenju rizika od prirodnih katastrofa na području opštine Srebrenica

D. P.

04. 12. 2021. u 07:13

U OKVIRU projekta "Smanjenje rizika od katastrofa za održivi razvoj u BiH", koji finansira Vlada Švajcarske, a implementira UN, a koji se realizuje i na području opštine Srebrenica radi smanjenja rizika od poplava, isporučena je oprema za potrebe jačanja kapaciteta Civilne zaštite opštine Srebrenica.

СТИГЛА ОПРЕМА ЗА СПАСАВАЊЕ ОД ПОПЛАВА: Подршка швајцарске владе смањењу ризика од природних катастрофа на подручју општине Сребреница

Foto Novosti

- Dobili smo specijalno terensko vozilo za potrebe spasavanja od poplava, zatim IT opremu - kompjutere, štampače, projektor, GPS uređaj za Civilnu zaštitu.

Ostatak opreme namenjen za zaštitu i spasavanje od poplava - motorni čamac i prikolica biće isporučeni nakon carinskih procedura - istakao je Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice.

Finansiranje troškova nabavke specijalnog terenskog vozila, motornog čamca i prikolice izvršeno je od strane UNDP BiH, dok je PDV na vozilo i čamac plaćen izbudžeta Opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024