HRVATSKI MINISTAR: Sa Dodikom treba razgovarati

Tanjug

15. 11. 2021. u 19:56

SRPSKI član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je "činjenica" i s njim, kao i sa svima koji donose odluke, treba razgovarati, izjavio je danas u Briselu hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman.

ХРВАТСКИ МИНИСТАР: Са Додиком треба разговарати

Foto: Iakovos Hatzistavrou / Pool via AP/Depositphotos

Na pitanje je li Dodik hrvatski prijatelj ili problem, Grlić Radman je rekao da je to pojednostavljeno gledanje.

-To je crno-belo gledanje na stvar. Dodik je činjenica i s njim treba razgovarati, naročito Hrvatska, koja ima najdužu granicu sa BiH. Mi smo upućeni jedni na druge i moramo da uložimo sve snage, diplomatske i političke kapacitete, kako bismo doprineli stabilnoj, prosperitetnoj i funkcionalnoj BiH, poručio je Grlić Radman.

Na primedbu da se s Dodikom družio na rođendanskoj proslavi predsednika HDZ-a u BiH Dragana Čovića, Grlić Radman je rekao da je bio pozvan na tu proslavu na koju se pristojno odazvao i da ni od koga nije tražio da mu pošalje popis zvanica, prenela je Hina.

On je, takođe, rekao da je sastanku ministara u Briselu ukazao na rast unitarizma i separatizma u susednoj državi.

-Ključno je promeniti izborni zakon koji će jamčiti ono što je dogovoreno Dejtonskim mirovnim sporazumom, jednakopravnost i legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u kolektivnim institucijama BiH, istakao je hrvatski ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)