ARLOV: Bista patrijarha Pavla znak zahvalnosti za humanost

S. M.

03. 11. 2021. u 18:09

PREDSEDNIK Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas Osnovnoj školi "Sokolac" poklon bistu blaženopočivšeg partijarha srpskog Pavla, izrađenu u Leposaviću, kao znak zahvalnosti deci i njihovim roditeljima za odlučnost da humanitarnim akcijama pomognu srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

АРЛОВ: Биста патријарха Павла знак захвалности за хуманост

Patrijarh Pavle / Arhvia

On je izrazio zadovoljstvo velikom humanošću školske dece i njihovih porodica koji saosećaju i znaju težinu života srpskog naroda na Kosovu i Metohije.

Arlov je rekao novinarima da je ova humanitarna akcija prošle i ove godine posvećena izgradnji Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju, koji će biti završen ove godine u Kosovskoj Mitrovici.

Prema njegovim rečima, projekat sa 714 metara kvadratnih, vredan oko 300.000 evra, urađen je skoro 90 odsto i preostalo je da se završi unutrašnje građevinsko uređenje, kako bi se spremio za nameštanje i uređenje.

Arlov je naglasio da je 121 osnovna i srednja škola u Srpskoj do sada uključena u humanitarnu akciju koja traje do 31. decembra za ovaj vid pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, izražavajući uverenje da će ih biti još.

On je istakao da Odbor planira da u januaru naredne godine obezbedi više od 1.000 paketića za đecu na Kosovu u Metohiji povodom Božićnih i novogodišnjih praznika.

-Deca Kosova i Metohije će biti upućena iduće godine na 10. projekat "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", kojim je do sada bilo obuhvaćeno 5.000 dece i oko 500 prosvetnih radnika u Srpskoj u želji da taj jubilarni projekt bude i najmasovniji - dodao je Arlov.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica naglasio je da ova lokalna uprava ima dobru saradnju sa institucijama na Kosovu i Metohiji, te podsetio da je Sokolac potpisao povelju o bratimljenju sa srpskom opštinom Peć, odnosno opštinom Goraždevac, gde živi oko 900 Srba.

On je naglasio da je Sokolac izrazio želju da prihvati jednu grupu učenika u okviru projekta spajanja dece sa Kosova i Metohije i Republike Srpske, ali da taj projekat prošle godine nije realizovan znog pandemije virusa korona.
 
Bjelica je najavio i mogućnost pokretanja humanitarne akcije privrednika ove lokalne zajednice kojom će se pomoći završetak Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna