GRADSKO veće Sarajeva prihvatilo je danas predlog gradonačelnice Benjamine Karić za tekst spomenika srpskim žrtvama na Kazanima u kojem se ne navode počinioci zločina - pripadnici takozvane Armije BiH.

Sukrija

27.10.2021. 14:11

Sve u vezi " odbrane od agresije","agresora" i "branioca" je farsa i laz kojom muslimani(Bosnjaci tek od 93..)zele posticu "kontinuitet"(kojeg nema)sa drzavotvornoscu "hiljadugodisnje" BiH..Danasnjoj "takozvanoj" zajednickoj armiji BiH zele dati atribute "svoje" armije koja je ista kao ona od 92..Puna podrska inicijativama Milorada Dodika koje su krajne razumne i opravdane..i kojeg pokusavaju da vulgarizuju na sve nacine..Krajnje neposteno i licimerno..

prellee

27.10.2021. 14:44

Da, to je njihovo „zajedništvo“, to je „poštovanje“ Srpske volje, Srpskih žrtava. Bilo bi najbolje da Srbi podignu sebi SAMI spomenik, a ne oni da to prave, i da pišu šta oni hoće, a ne Srbi, potomci tih žrtava. Same ŽRTVE TO NE BI DOZVOLILE! Tako se ne CISTI savjest i ne postiže medjusobno povjerenje. Neko vas pogrešno SAVJETUJE, Bošnjaci. Znači hoče oni tim DA MANIPULIŠU. Ne bi prihvatili oni, Bošnjaci da su Srbi njima pravili spomenik u Potočarima, pisali šta Srbi hoće...Srbi znaju da je to i NENORMALNO i UVRNUTO. Ostavite se više tega Bošnjaci, da radite to za Srbe. Isto je bilo na početku rata kad su Bošnjaci odlučili u Srpsko ime o nezavisnosti BiH, nisu ih ni pitali za njihovu VOLJU. Isto sad hoće da nešto rade za Srbe! Nije potrebno, pustite Srbe da sami naprave spomenik, da napišu šta hoće...Nije potrebno da vi to radite! Vi spomenik samo trebate SAČUVATI od vandala i ljudi loše namjere.