SPS: Protiv kršenja zaključaka NSRS i vređanja građana Srpske! 

S. M.

24. 10. 2021. u 17:30

NAKON što je srpski član Predsedništva BiH najavio da će se vratiti u institucije BiH kada se reši pitanje oduka Ustavnog suda oko poljoprivrednog zemljišta i šuma, SPS oštro osuđuje ovo najavljeno kršenje zaključaka Narodne Skupštine Republike Srpske. 

СПС: Против кршења закључака НСРС и вређања грађана Српске! 

Foto: SPS

- Narodni poslanici i sve srpske stranke iz Republike Srpske postigle su zajednički dogovor i zaključak o neučestvovanju u radu zajedničkih organa dok se ne reši pitanje nametnutog Inckovog zakona, a izjave predsjednika SNSD i člana predsedništva BiH osuđujemo kao još jedno nepoštovanje zaključaka NSRS i najavu kršenja zajedničkog dogovora parlamentarnih stranaka Srpske. Takođe osuđujemo i javne nastupe u kojima su predstavnici i članovi stranaka kao i građani koji ne podržavaju politiku SNSD-a u Republici Srpskoj javno nazvani rušiocima Srpske i izdajnicima, iako među njima ima ogroman broj veterana otadžbinskog rata, RVI i porodica poginulih. Republika Srpska će postojati još dugo nakon što više ne bude ni SNSD-a, ni Milorada Dodika, ni SPS-a ili bilo koje stranke ili pojedinca. Ali će se teško zaboraviti činjenica da su oni koji su stvarali Republiku Srpsku od strane predstavnika institucija i vlasti Republike Srpske, zbog političkih opredjeljenja javno nazivani izdajnicima i rušiocima te iste Republike Srpske za koju su krvarili po ratištima - kažu u SPS. 

Iz SPS su takođe poručili da narod Republike Srpske nema strah ni od visokih predstavnika, ni od pripadnika bilo kojeg naroda iz okruženja, ni od američkih ni od bilo čijih sankcija, te da od svojih izabranih lidera očekuju hrabrost, odgovornost i jasne rezultate i pomake, a ne stvaranje pođela, obmane, trećerazredno politikanstvo i poteze povučene u panici i strahu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVI SKANDAL U GRUPI ORLOVA: Ovo se ne pamti na Mundijalu