DOBRA VEST ZA BANJALUČANKE: Od danas podnošenje zahteva za podršku porodiljama

S. M.

21. 10. 2021. u 14:45

SVE majke koje su stekle potomstvo u ovoj godini na području grada Banjaluka od danas mogu da podnesu zahtev za isplatu novčane podrške od 500 KM do 2.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

ДОБРА ВЕСТ ЗА БАЊАЛУЧАНКЕ: Од данас подношење захтева за подршку породиљама

foto Grad Banjaluka

Kako bi se olakšalo sugrađanima, gradsko Odelenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport pripremilo je obrazac zahteva koji je od danas dostupan na internet stranici grada, kao i ispred Prijemne kancelarije Gradske uprave u pretincu broj 40.

- Potrebno je priložiti uverenje o prebivalištu na području Banjaluke u neprekidnom trajanju dve godine i duže za majku, odnosno oca deteta ukoliko majka nema, odnosno hranitelja ili staratelja.Uz zahtev je potrebno priložiti i kopiju kartice tekućeg računa, kućnu listu i uverenje o prebivalištu na području grada za dete.Zahtevi se predaju u Prijemnoj kancelariji Gradske uprave. Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Odelenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, navode iz GU BL.

Iz Gradske uprave podsećaju da je predviđeno da za prvorođeno i drugorođeno dete grad pruži podršku od 500 KM, i to na dan rođenja 250 KM, te za prvi rođendan 250 KM. Svako treće dete grad će nagraditi sa 700 KM, 350 KM za dan rođenja, te dodatnih 350 KM za prvi rođendan. Za četvrto i svako naredno dete biće isplaćena podrška u ukupnom iznosu od 2.000 KM, od kojih će 1.000 KM biti isplaćeno na dan rođenja, a 1.000 KM za prvi rođendan.
Novi program podrške, simbolično je predstavljen 10. oktobra posle prve "Porodične šetnje", koju je grad Banjaluka organizovao sa Udruženjem "Četiri plus", a u okviru Nedelje deteta.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega