DODIK NAJAVIO KADA SRPSKA VRAĆA VOJSKU: Zabranićemo rad SIPE u RS, spremni smo za posledice"

B. SUBAŠIĆ

07. 10. 2021. u 16:57 >> 20:18

REPUBLIKA Srpska je odlučila da na neprestane pritiske dela međunarodne zajednice odgovori povratkom na precizne odredbe Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH, poručio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na skupu "Sloboda i samostalnost Republike Srpske" u organizaciji predstavništva RS u Beogradu.

ДОДИК НАЈАВИО КАДА СРПСКА ВРАЋА ВОЈСКУ: Забранићемо рад СИПЕ у РС, спремни смо за последице

Foto: AP Photo/Laszlo Balogh/AP Photo/Amel Emric

- Muslimani imaju danas samo jedan cilj, da ovladaju tužilaštvom i pravosuđem u BiH i da putem SIPA hapse i ulaze u procese, što je sistem vladanja "kadija te tuži, kadija te sudi" - ukazao je Dodik.

- Zato je naša politika bez alternative vraćanja na ustav BiH, jer je on promovisao RS kao državu sa svim elementima. O tome da se sve vreme takozvane implementacije mirovnog sporazuma atakuje na Ustav i Dejtonski sporazum posvedočio je najbolje nekadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun rečima: "Imao sam 700 službenika i 35 milona dolara mesečno i zadatak da razgradim ’Dejton’".

Učesnici skupa su bili saglasni da su licemerje i podvale dela međunarodne zajednice kulminirali delovanjem Kristijana Šmita, koji se pojavljuje kao visoki predstavnik za BiH, iako za to nema obaveznu saglasnost svih članica Saveta bezbednosti UN. Zbog toga Narodna skuština RS ulazi u proces donošenja važnih odluka, najkasnije do prve nedelje novembra.

- Vratićemo se na ustavna rešenja i povući saglasnost sa rasformiranja Vojske RS, vratićemo indirektne poreze iz BiH u RS, kao i upravljanje granicama na području RS, a zabranićemo i rad SIPA i obaveštajne službe na prostoru RS - najavio je Dodik.

- Generalno, odbacićemo sve nametnute odluke koje je bilo koji visoki predstavnik doneo u prošlosti. Zato ćemo ukinuti Veće naroda u RS koje nije predviđeno Dejtonskim sporazumom, već ga je nametnuo Volfgang Petrič radi rušenja RS, a imenovanje tužilaca ćemo vratiti u našu nadležnost.

POMINjU SE MASOVNA HAPŠENjA

OPASNE ideje se iznose iza zatvorenih vrata na sastancima SDA u Sarajevu, otkrio je prof. dr Predrag Ćeranić sa Univerziteta u Banjaluci:

- Iznose se neverovatne ideje da posle osvajanja pravosuđa i tužilaštva u BiH započne masovno hapšenje bivših boraca VRS, koji bi bili smešteni u napuštene kasarne, a koje bi bile preuređene u poluotvorene zatvore.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: MANASTIR ARHANGELI: Zadužbina Dušana Silnog, paljena i pljačkana, i dalje živi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni