RAZMENA BLAGA VREDNA: Delegacija Bijeljinske bolnice na velikom skupu u Rusiji

V.Mitrić

26. 09. 2021. u 00:49

DIREKTOR bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi" profesor dr Zlatko Maksimović, učestvovao je na Konferenciji o kvalitetu i bezbednosti zdravstvene zaštite u ruskom gradu Krasnojarsk, gde je predstavio rad na temu "Naša borba sa kovidom kao primer upravljanja krizom i obezbeđenje neprekidnosti poslovanja".

РАЗМЕНА БЛАГА ВРЕДНА: Делегација Бијељинске болнице на великом скупу у Русији

Foto: V.M.

Na konferenciji, koja je okupila vodeće stručnjake iz cele Rusije i nekoliko zemalja Evrope, predstavljena su dostignuća u oblasti upravljanja kvalitetom i bezbednošću medicinskih delatnosti.

Foto: V.M.

 

- Veoma smo impresionirani rezultatima bijeljinske bolnice u vreme pandemije kovid 19, posebno u oblasti upravljanja kriznim situacijama. To je dokaz da i zdravstvene ustanove u manjim sredinama mogu biti veoma uspešne ukoliko imaju dobar menadžment, kao što je prezentovao profesor dr Zlatko Maksimović. Neka od tih iskustava mogu se primeniti i u Rusiji - rekao je dr Egor Korčagin, direktor Univerzitetske klinike u Krasnojarsku koja pokriva više od dva miliona stanovnika ove ruske oblasti.

Prilikom posete Klinici, profesor Maksimović je sa direktorm Korčaginom dogovorio buduću saradnju u cilju razmene iskustava.

Foto: V.M.

 

- Dogovorili smo saradnju, posebno u oblasti hirurških grana, gde će naši lekari dolaziti na edukaciju u Univerzitetsku kliniku u Krasnojarsku - rekao je profesor Maksimović, ocenivši posetu Rusiji kao veoma plodonosnu za bijeljinsku bolnicu.

Tokom boravka u Rusiji, Maksimović će sa delegacijom iz bijeljinske bolnice posetiti Inovacioni centar Skolkovo u Moskvi.

BONUS VIDEO - NIKADA NIJE BILO TEŽE: Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri