CVIJANOVIĆ: Važan odgovor Srpske na odluku Ustavnog suda

Tanjug

24. 09. 2021. u 22:27

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da je odluka Ustavnog suda BiH kojom se RS osporava vlasništvo nad šumama jedna u nizu uzurpacija nadležnosti RS, ali da je važno da republičke institucije imaju na to adekvatan odgovor.

ЦВИЈАНОВИЋ: Важан одговор Српске на одлуку Уставног суда

Foto: RTRS

- Ranije smo videli za poljoprivredno zemljište i ko zna šta će im još pasti na pamet - rekla je Cvijanović novinarima u Banjaluci.

Prema njenim rečima, važno je da Republika Srpska ima adekvatan odgovor na to, odnosno adekvatne odluke kroz republičke institucije, kako bi se sve vratilo u redovne ustavne tokove, prenosi RTRS.

Cvijanović je naglasila da je Republika Srpska dala saglasnost za jedan sasvim drugačiji ustavni milje.

- To je ono što smo dobili kroz Aneks četiri Dejtonskog sporazuma i što je postiglo opštu saglasnost u BiH. Sve ono što se dešavalo nakon toga kroz nametanje odluka visokih predstavnika, poslednjih godina i kroz intervencije Ustavnog suda BiH jesu izmene ustavnog sistema - naglasila je ona.

Cvijanović je istakla da ono što zabrinjava je upravo nedostatak te pravne sigurnosti.

- Neko ko je trebalo da bude glavni zaštitnik Ustava i ustavnosti menja Ustav i kreira neka nova pravila i to su nedopustive stvari. Cenim da je razlog za to što je BiH jedan eksperiment u kojoj, nažalost, još sede tri stranca kao sudije u Ustavnom sudu BiH i zajedno služe kao glasačka mašinerija najčešće sa bošnjačkim sudijama i dovode do ovakvih situacija - rekla je Cvijanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri