DANAS SE PONOSNO SEĆAMO SLAVNIH PREDAKA: Ministarka Kisić Tepavčević na obeležavanju godišnjice operacije "Halijard - vazdušni most" (FOTO)

Novosti online

18. 09. 2021. u 15:37

IZASLANIK predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević danas je povodom godišnjice operacije „Halijard – vazdušni most“ u selu Boljaniću kod Doboja položila venac na spomen obeležje.

ДАНАС СЕ ПОНОСНО СЕЋАМО СЛАВНИХ ПРЕДАКА: Министарка Кисић Тепавчевић на обележавању годишњице операције Халијард - ваздушни мост (ФОТО)

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

- Danas se ponosno sećamo naših slavnih predaka, njihove hrabrosti, solidarnosti i humanosti. Operacija Halijard smatra se za jednu od najuspešnijih spasilačkih misija u istoriji ratova i ona predstavlja primer požrtvovane borbe srpskog naroda protiv fašizma, ali i odraz humanosti i topline koji srpski narod nosi u sebi - rekla je Kisić Tepavčević.

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Srpski narod je, kako je istakla ministarka Kisić Tepavčević, i tada, kao i uvek, pokazao hrabrost, dobrotu, da je uvek spreman da sačuva čast i ponos svog imena i svog roda i da pomogne kada je najteže.

Kisić Tepavčević je naglasila da je to bio podvig običnih ljudi, koji su rizikujući svoje život i živote svojih porodica, pomogli da se spasu saveznički piloti, iako im je pretila fašistička odmazda.

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

- Ali, oni ni po čemu nisu bili obični, to su bili ljudi neobične snage, plemenitosti i hrabrosti i sa ponosom možemo da kažemo da i mi nosimo njihove gene - navela je Kisić Tepavčević.

Prof. dr Kisić Tepavčević je rekla i da operacija „Halijard“ predstavlja istorijski most između nas i naših saveznika i most za budućnost naših odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

- Istrajni u borbi za očuvanje nacionalnog integriteta i suvereniteta, naš zadatak je da negujemo odnose sa drugim državama i da u miru stvaramo bolju zajedničku budućnost, u koju su i učesnici ove operacije verovali - poručila je Kisić Tepavčević. 

Obeležavanju najveće akcije spasavanja američkih vojnika izvan linija fronta u Drugom svetskom ratu, tokom koje je spaseno više od 500 pilota, prisustvovali su i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predstavnici Saveta ministara BiH, predstavnici Ambasade SAD i ambasada drugih država u BiH, predstavnici Fondacije "Halijard" i grada Doboja. 

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024