OGNJEN NIJE DOŠAO NA ROČIŠTE: Suđenje poznatim fudbalerima, braći Vranješ, zbog masovne tuče u Banjaluci 2020.

O. MATAVULj

14. 09. 2021. u 05:00

STOJAN Vranješ, poznati fudbaler i kapiten FK Borac, negirao je krivicu po optužnici za učešće u tuči u kojoj su povređeni Anja Trtić i Dušan Komljenović, dok se njegov brat Ognjen Vranješ, bivši reprezentativac BiH, nije pojavio na ročištu.

ОГЊЕН НИЈЕ ДОШАО НА РОЧИШТЕ: Суђење познатим фудбалерима, браћи Врањеш, због масовне туче у Бањалуци 2020.

ZAJEDNO Ognjen i Stojan Vranješ, Foto "Instagram"

Optužnica Ognjena Vranješa tereti za nanošenje teških povreda Anji Trtić, dok se zajedno sa bratom Stojanom tereti i za nanošenje telesnih povreda Dušanu Komljenoviću.

Stojan je u sud došao u pratnji advokata Stojana Vukajlovića, dok se njegov brat Ognjen nalazi u Belgiji i navodno nije bio u mogućnosti da dođe u sud.

Vukajlović tvrdi da njegov klijent nije kriv za ono što mu se stavlja na teret, i da će to i dokazati tokom postupka.

- Radilo se o masovnoj tuči, a optužnicom su obuhvaćeni samo Ognjen i Stojan, jer se radi o javnim ličnostima i cilj je da se od njih izvuče materijalna korist. Devojka koja je povređena, nije zadobila telesne povrede na način opisan u optužnici i odbrana će to dokazati pred sudom - tvrdi Vukajlović.

ODBRANA Stojan Vranješ i Stojan Vukajlović, Foto Arhiva

Napad se dogodio 20. juna prošle godine u Banjaluci. Do čarki je došlo u restoranu "Agape" i uglavnom se radilo o svađi i prepirci koja se nastavila na stepeništu RK "Boska", u kojoj se restoran nalazi. U optužnici se navodi da je Ognjen šakom udario Komljenovića, koji se skotrljao niz stepenice i ostao bez dva zuba. Potom je odgurnuo Trtićevu koja je takođe pala na stepenicama i skotrljala se, zadobivši prelom dva rebra.

Napad se nastavio i na Trgu Krajine gde su se braća Vranješ zajedno okomila na Komljenovića, zadavši mu dodatne povrede.

RAZDVAJANjE POSTUPKA

NAREDNO ročište zakazano je za oktobar. Ukoliko se Ognjen Vranješ ni tada ne pojavi pred sudom, postupak protiv njega će najverovatnije biti razdvojen od postupka protiv Stojana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna