POŽAR STAVLJEN POD KONTROLU: Kraj borbe sa vatrenom stihijom u banjalučkom naselju Lazarevo (VIDEO)

Novosti onlajn

22. 08. 2021. u 19:22

POŽAR u banjalučkom naselju Lazarevo je pod kontrolom.

ПОЖАР СТАВЉЕН ПОД КОНТРОЛУ: Крај борбе са ватреном стихијом у бањалучком насељу Лазарево (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/RTRS vijesti

Vatrenu stihiju, koja je ugrožavala kuće, stambenu zgradu i benzinsku pumpu, uz brojne vatrogasce gasio je i helikopter Helikopterskog servisa Srpske.

U požaru nije bilo povređenih. Izgorela je deponija sekundarnih sirovina.

Gusti crni dim koji se u poslepodnevnim časovoma nadvio nad delom Banjaluke, uznemirio je građane i blokirao deo naselja Lazarevo. Razlog - veliki požar na deponiji papira i plastike.

Požar je izbio nešto pre 15.00 časova, izuzetno jak vetar otežavao je situaciju vatrogascima na terenu, a situaciju je dodatno komplikovala i činjenica da su uz požarište i stambeni objekti.

Zbog toga su građani, uz čije domove je gorelo, pomagali vatrogascima iz svojih dvorišta.

Brojni naleti helikoptera pomogli su vatrogascima na zemlji, koji su strahovali od mogućeg širenja stihije i na obližnju benzisku pumpu i stambenu zgradu.

- Ovi okolni objekti svi, koliko sam ja uspeo da sagledam situaciju, svi su odbranjeni, ima jedna napuštena kuća tu koja je gorela, ali je ugašena i ona. Ne preti ni jednom okolnom objektu. Ovaj materijal je jako nezgodan iz razloga što je složen papir pa smo dovezli mehanizaciju da razgrćemo - istakao je komandir Vatrogasne brigade Banjaluka Miroslav Malinić.

Osim na deponiji i vozilima uz nju, veća materijalna šteta nije zabležena.

Nije bilo ni ljudskih žrtava, a zahvaljujući vatrogascima i herojima na terenu, od vatrene stihije spašen je i jedan pas. Usled zadobijenih opekotina, zahvaljujući meštanima, odvezen je na veterinarski pregled.

Na terenu je bila i policija.

I zabrinuti stanari banjalučkog naselja Lazaravo pomagali su vatrogascima i policiji u gašenju požara.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)