DODELA PLASTENIKA: Nemačka pomoć za socijalno ugrožene porodice iz Srpca, budući vlasnici dobiće i opremu i sadnice

O. NIKIČEVIĆ

21. 08. 2021. u 06:08

POLOVINOM septembra, kada bude završena administrativna procedura, osam srbačkih socijalno ugroženih porodica dobiće besplatne plastenike površine od 75 do 100 kvadratnih metara.

ДОДЕЛА ПЛАСТЕНИКА: Немачка помоћ за социјално угрожене породице из Српца, будући власници добиће и опрему и саднице

Pandurević, Miholjčić i Potkonjak u Srpcu

- Na osnovu Sporazuma koji je potpisan između Opštine Srbac i Humanitarne organizacije ASB iz Nemačke, plastenike će dobiti socijalno ugrožene porodice u kojima ima lice sa invaliditetom, zatim samohrane majke i višečlane porodice prema rang-listi koju će sačiniti Centar za socijalni rad Srbac bez prethodno raspisanog javnog oglasa - kaže predstavnik NVO ASB Aleksandar Pandurević i dodaje da će u sufinansiranju plastenika učestvovati Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke i opština Srbac.

- Uz plastenike će budući vlasnici dobiti i potrebnu opremu, sistem za navodnjavanje "kap po kap" i sadni materijal. Ukupna vrednost tih plastenika iznosi 24.000 maraka, od čega će učešće donatora iz Nemačke iznositi 17.600 KM ili 73 odsto, a učešće opštine Srbac 6.400 ili 27 odsto - kaže načelnik Odeljenja za privredu, poljoprivredu i šumarstvo Srpca Marko Miholjčić.

Sličan projekat NVO ASB sprovodi u još 15 opština u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

ODABIR KORISNIKA

- ODABRAĆEMO porodice koje do sada nisu bile korisnici te vrste pomoći, porodice koje imaju vlastito zemljište ili zemljište pod zakupom, i one kojima će proizvodnja povrća u plastenicima, uz vlastiti trud i rad, poboljšati uslove života - kaže direktorka Centra za socijalni rad Srbac Slađana Potkonjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći