MILION KM ZA VODOVOD! Izvode se radovi na probijanju propusta ispod puta

O. Nikičević

30. 06. 2021. u 06:00

VLADA RS i Opština Srbac obezbedile su sredstva u iznosu od milion maraka za realizaciju kapitalnog projekta od izuzetnog značaja u oblasti vodosnabdevanja građana i privrede pitkom vodom.

МИЛИОН КМ ЗА ВОДОВОД! Изводе се радови на пробијању пропуста испод пута

Ekipe vodovoda kod Petrovaradina

- Glavni cevovod od izvorišta Prijebljezi do naselja Povelič, u dužini od 2,7 kilometara, pušten je u upotrebu pre 40 godina i već nekoliko godina postao je usko grlo u snabdevanju potrošača pitkom vodom, jer su cevi profila 500 milimetara bile lošeg kvaliteta, često su pucale, a da bi se otklonio kvar trebalo je oko šest časova, a svaka zamena koštala je oko 10.000 maraka - kaže direktor KP "Vodovod" a. d. Drago Jovičić i dodaje da su sada nabavljene PHD cevi profila 450 milimetara odličnog kvaliteta firme "Peštar" iz Aranđelovca.

Izvođač radova je banjalučka firma "Eko euro tim", koja je za podizvođača odabrala srbački "Vodovod", koji je opremljen potrebnom mehanizacijom i obučenim radnicima za najteže poslove. Do sada je urađeno oko 70 odsto ugovorenih poslova, a trenutno se izvode radovi na probijanju propusta ispod magistralnog puta Nova Topola - Srbac - Derventa na oko 200 metara od završetka trase.

- Posebnu sigurnost u snabdevanju pitkom vodom sada će imati najveći srbački potrošač, klanica živine "Perutnina Ptuj Srbac" koja godišnje, sa oko 240 radnika, obrađuje preko 10 miliona tovnih pilića i troši 190.000 kubnih metara vode, što predstavlja jednu petinu ukupno proizvedene vode u podzemnom izvorištu Prijebljezi - kaže Jovičić.

UGOVOR

UGOVOROM sa izvođačem radova predviđeno je da radovi budu završeni do kraja juna ove godine, što će obradovati više od 5.000 potrošača vode sa gradskog vodovoda Srbac, koji pokriva 33 od ukupno 39 naseljenih mesta u toj opštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije