BAKA ČULA PUCANJ, ZATEKLA KRVAVOG UNUKA: Strašni detalji tragedije u Rogatici, igra sa puškom se završila kobno za dvanaestogodišnjaka

O. MATAVULJ

18. 08. 2021. u 20:45 >> 20:14

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu pokrenulo je detaljnu istragu o tragediji koja je pogodila selo Begzadiće kod Rogatice gde je 12-godišnji dečak stradao nakon što je pogođen hicem iz puške.

БАКА ЧУЛА ПУЦАЊ, ЗАТЕКЛА КРВАВОГ УНУКА: Страшни детаљи трагедије у Рогатици, игра са пушком се завршила кобно за дванаестогодишњака

Foto: D. Pozderović/Jutjub/DumDum

Kako saznaju "Novosti", dečak je sa svojim 10-godišnjim bratom bio u poseti kod babe i dede u Begzadićima. Kobnog dana njih dvojica su navodno ostala sama u kući, jer su roditelji njihove majke otišli u šumu da skupljaju bobice.

Oko 11.30 sa njihovog imanja je odjeknuo pucanj. Jedan od dečaka je bio van sebe, a komšije su pozvale dedu i babu da se vrate. Po ulasku u kuću zatekli su stravičan prizor. Jedan od unuka je ležao okrvavljene glave, bez znakova života.

Izvor blizak istrazi kaže da je uviđaj pokazao da je dečak pogođen hicem u glavu iz vojne puške M48. Puška je tokom uviđaja pronađena i poslata na veštačenje, kao i nekolicina metaka. Međutim, okolnosti pod kojima je došlo do ispaljenja nisu poznate. Pretpostavlja se da su dečaci pronašli pušku i da je tokom igre jednog od njih došlo do tragedije. Međutim, kako je došlo do ispaljenja hica zasada nije poznato i to je predmet dalje istrage.

- Dežurni tužilac i pripadnici PU Istočno Sarajevo preduzimaju sve zakonom propisane mere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je 12-godišnjak smrtno stradao - rekao je portparol OJT Istočno Sarajevo Neven Kramer.

On kaže da je, nakon završenog uviđaja, naložena obdukcija tela stradalog deteta koja će biti izvršena u prostorijama Zavoda za sudsku medicinu RS u Bijeljini.

- U cilju zaštite interesa prava na privatnost maloletnih lica tužilaštvo će tek nakon prikupljanja svih obaveštenja informisati javnost u obimu u kojem se ne narušavaju prava i interes maloletnih lica - rekao je Kramer.

U PU Istočno Sarajevo su potvrdili da je izvršen uviđaj, navodeći da je za sve detalje nadležno OJT Istočno Sarajevo.

Kako saznajemo, istražuje se i čija je puška, budući da se radi o vojnom oružju čije je držanje građanima zabranjeno.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

OVAJ tragični slučaj potresao je i šokirao celu Rogaticu. Meštani u neverici pričaju da ovakvu tragediju ne pamte.

- Nema ništa gore nego kada roditelj izgubi dete. To su dobri ljudi, porodica... Ničim nisu zaslužili da se sudbina tako poigra s njima. Ne mogu ni da zamislim kroz šta sada prolaze. Nek im je bog na pomoći - rekao je jedan od poznanika porodice nastradalog dečaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)