DOGODINE OČEKUJU I STRANCE: Održana Savska regata 2021, učesnici uživali u veselju i zabavi na vodi (FOTO)

B.MILOŠEVIĆ

01. 08. 2021. u 18:42

TRADICIONALNA manifestacija “Pantelinski dani 2021” koja se organizuje u čast Svetog Pantelejmona, slave grada Bijeljine, ove godine je otpočela Savskom regatom.

ДОГОДИНЕ ОЧЕКУЈУ И СТРАНЦЕ: Одржана Савска регата 2021, учесници уживали у весељу и забави на води (ФОТО)

Foto: B. Milošević

Sedmu godinu zaredom, na reci Savi, na trasi dugoj 24 kilometra,od graničnog prelaza Subotište u Crnjelovu, do cilja u Sremskoj Rači, oko 10 časova isplovio je veseli karavan od 200 raznoraznih plovila,sa oko 1.500 ljubitelja reke iz Srbije, Brčkog, Austrije, Semberije...

Muzika, roštilj, piće, druženje i višečasovna zabava na vodi - šta nam više treba,poručuju učesnici regate iz Šida.

- Ovo je divan početak “Pantelinskih dana”, posebno što su nam u goste pristigli učesnici iz Srbije, Morovića, Šida, ljudi iz dijaspore... Pred nama je nezaboravno druženje na Savi, koja nas ne razdvaja, nego spaja sa Srbijom. Ovogodišnja manifestacija je iskorak za sledeću godinu, kada Savska regata treba da dobije međunarodni karakter, i da nam dođu na druženje turisti iz cele Evrope - rekao je na otvaranju regate Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Organizator regate je grad Bijeljina i Turistička organizacija, a o bezbednosti učesnika regate brinuli su pripadnici granične policije, PU Bijeljina, ronioci, vatrogasne ekipe, pripadnici Civilne zaštite i mobilne ekipe bijeljinskog Doma zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest