VEŠTE RUKE BLAGA VREDNE: Etno izložba u Dvorovima kod Bijeljine

V.Mitrić

26. 07. 2021. u 17:16

UDRUŽENJE žena „Beli Anđeo“ u Dvorovima organizovalo je još jedan Etno-sajam, okupivši svoje članice, brojne posetioce, ali i goste iz regiona, koji su na štandovima predstavili gastronomsku i etnološku tradiciju svog podneblja.

ВЕШТЕ РУКЕ БЛАГА ВРЕДНЕ: Етно изложба у Дворовима код Бијељине

Foto: V. M.

Sajam je otvorio gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović koji je izrazio zahvalnost ženama iz „Belog anđela“ na čuvanju tradicije i svega što su nam generacije prije nas ostavile na čuvanje i njegovanje.

 - Semberija ima čime da se pohvali i šta da ponudi svijetu i nadam se da će primjer „Belog anđela“ i drugih udruženja biti primer i za druge entuzijaste u našem gradu. Gradska uprava je spremna da podrži sve kvalitetne ideje i rad, jer između ostalog, vjerujemo da će raznovrsnost kulturne ponude, gastronomske i etno-ponude privući još više turista u naš kraj i tako doprineti daljem razvoju - istakao je gradonačelnik Petrović.

Udruženje „Beli Anđeo“ okuplja oko trideset žena posvećenih očuvanju vrednosti i sećanju na način života u Semberiji u prošlosti.

- Primećujemo da je, verovatno zbog izazova koje nosi savremeni način života, sve veće interesovanje za stare vrednosti. Okupljamo žene koje sa mnogo ljubavi kuvaju po receptima naših baka i izrađuju predmete na isti način kao i pre sto ili dvesta godina. Tradicija najviše vredi kad se aktivno čuva i živi kroz vredne ruke - poručuje predsednica Udruženja Radmila Todić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)