„UBRZATI VAKCINACIJU PRE JESENI“: U Srpsku do danas stiglo 367.963 doza vakcina

R. S.

07. 07. 2021. u 15:44

U REPUBLIKU Srpsku do danas je stiglo 367.963 doza vakcina protiv kovid-19.

„УБРЗАТИ ВАКЦИНАЦИЈУ ПРЕ ЈЕСЕНИ“: У Српску до данас стигло 367.963 доза вакцина

Foto: R. S.

Od toga je direktnom nabavkom obezbrđeno 204.300 doza, iz COVAX mehanizma 63.640, kroz program EU4Health 36.270 i kroz donacije 63.753 doza vakcina.


Institut za javno zdravstvo RS do danas je isporučio zdravstvenim ustanovama oko 157.500 prve doze i nešto više od 94.800 druge doze/komponente vakcina.

Ministar zdravlja RS Alen Šeranić je danas, na sastanku sa predstavnicima bolnica i domova zdravlja, poručio da ima dovoljno vakcina, te da se proces vakcinacije mora ubrzati.

Predloženi su modeli rada u narednom periodu, u smislu povećanog angažmana kapaciteta za vakcinaciju, broja timova u zdravstvenim ustanovama i njihove efikasnosti. Takođe, predloženo je angažovanje dodatnih kadrovskih kapaciteta za administrativne poslove u procesu vakcinacije, kao i produžavanje radnog vremena vakcinalnih punktova, kako bi se i radno angažovano stanovništvo moglo vakcinisati protiv virusa korona.

Od rukovodstava domova zdravlja zatraženo je da organizuju rad punktova u dve smene, kao i da, gde god je to potrebno, subotom ili radnim danima u popodnevnim časovima, vakcinacija bude omogućena bez prethodnog zakazivanja građana.


- Republika Srpska trenutno ima dovoljno vakcina na raspolaganju i proces vakcinacije se mora ubrzati - istaknuto je na sastanku.

Tako bi se, kako je navedeno, adekvatno odgovorilo na zainteresovanost građana za imunizaciju, kao i iskoristila trenutna stabilna epidemiološka situacija i vreme pre jeseni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!