KAMPANJOM ODSTRANILI OTPAD: Uspeh članova neformalne grupe građana iz Doboja

Lj. Đ.

29. 06. 2021. u 06:45

ČLANOVI neformalne grupa građana "Uklonite heksan iz Kotorskog" juče su se na Info-štandu u Doboju pohvalili uspešnom kampanjom uklanjanja opasne hemikalije heksan iz Kotorskog kod Doboja.

КАМПАЊОМ ОДСТРАНИЛИ ОТПАД: Успех члановa неформалне групе грађана из Добоја

Foto Lj. Đ.

- Informisali smo građane Doboja o višegodišnjoj borbi meštana naselja Kotorsko protiv ekološke bombe koja se nalazi u našem susedstvu, jer od 2018. godine u tom naselju nezaštićeno se nalazilo više od 30 tona ugljovodonika heksana, čijim bi eventualnim curenjem ili eksplozijom posledice po živote meštana bile nesagledive - rekao je član grupe Stevica Rodić.

Rodić kaže da je zahvaljujući razumevanju Grada Doboj, Fonda za zaštitu životne sredine RS, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Inspektoratu RS, kojima su se obratili da se ovaj problem reši, to rezultiralo uspehom i hemikalije su odstranjene iz naselja.

Tokom prošle sedmice je uz posebne mere obezbeđenja, izmešteno više od 30 tona opasnih hemikalija iz bivše fabrike suncokretovog ulja "Bioil" u Kotorskom. Kompletan proces izmeštanja potrajaće još petnaestak dana.

Zadovoljstvo zbog rešenog problema Kotorana izrazili su i direktor Fonda Srđan Todorović i zamenik gradonačelnika Vladimir Marković, koji su takođe posetili štand grupe u Doboju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio