BIJELJINSKI REGION DOBIJA PODRUŽNICU UČITELJA: Domaćin profesor Stević, planiran i stručni seminar

V. Mitrić

05. 06. 2021. u 21:57

DANAS će Društvo učitelja Republike Srpske, u prostorijama Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, osnovati podružnicu Društva za regiju Semberija, rekao nam je prodekan za naučno istraživački rad Univerziteta Istočno Sarajevo, Pedagoškog fakulteta.

БИЈЕЉИНСКИ РЕГИОН ДОБИЈА ПОДРУЖНИЦУ УЧИТЕЉА: Домаћин професор Стевић, планиран и стручни семинар

Foto: PF Bijeljina

Biraće se predsednik podružnice i delegati za skupštinu. Domaćin ovo važnog skupa je profesor dr Dalibor Stević, dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini i počasni član Društva učitelja RS.

Odmah po osnivanju podružnice planiran je stručni seminar za sve zainteresovane učitelje regije Semberija. Seminar ima za cilj praktično, iskustveno sticanje i unapređenje muzičko-metodičkih kompetencija učitelja za rad u razrednoj nastavi muzičke kulture. Realizuje se uz odobrenje Ministarstva prosvete i kulture s pozitivnim mišljenjem Republičkog pedagoškog zavoda. 

Dalibor Stević/Foto: PF Bijeljina

Teme koje obuhvata stručni seminar su: Rad na ritmičkom i melodijskom muzičkom opismenjavanju (postavka ritma, obrada i postavka tonova, funkcionalna upotreba metalofona, praktični primjeri), Funkcionalna upotreba Orfovog instrumentarija: metodički pristup pri obradi aranžmana za melodijske i ritmičke instrumente - telo kao izvor zvuka, slušanje muzike,,muzičko stvaralaštvo, organizacija časa, planiranje, pripremanje nastave muzičke kulture.

Seminar vodi Darko Ratković, magistar muzičke pedagogije i viši asistent Filozofskog fakulteta u Banjaluci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)