REDOVI ZA VAKCINACIJU: Imunizacija u Ugljeviku

V.mitrić

05. 06. 2021. u 07:42

OSOBLjE Doma zdravlja Ugljevik nastavilo je da vakciniše sugrađane sa novih 200 doza kineske vakcine "sinofarm".

РЕДОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Имунизација у Угљевику

Foto: V.mitrić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić zajedno sa direktorom ove zdravstvene ustanove Cvjetanom Dragonjić posetio je vakcinalni punkt koji se nalazi u Centru za kulturu.

Perić je razgovarao sa sugrađanima i zahvalio se zdravstvenim radnicima "za sve što čine za dobrobit zdravlja ljudi ovog dela RS".

Foto: V.mitrić

 

- U periodu pandemije, zdravstveni radnici ulažu nadljudske napore kada je ceo zdravstveni sistem u teškoj situaciji i na tome smo im neizmerno zahvalni - naglasio je Perić.

Perić je najavio dalja ulaganja u Dom zdravlja Ugljevik i podsetio da je u ovoj godini za potrebe zdravstva izdvojeno 70.000 KM iz lokalnog budžeta.

- Imamo plan da poboljšamo i proširimo zdravstvene usluge za naše sugrađane kako bi imali još bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu - kaže Perić.

Direktor Doma zdravlja Ugljevik Cvjetana Dragonjić rekla je da će sa ovih novih 200 doza vakcina koji se daju sugrađanima biti ukupno vakcinisanih 1.000 sugrađana.

- Imamo i 2.000 prijavljenih sugrađana za vakcinaciju a očekujemo naredne sedmice nove doze vakcina - rekla je Dragonjićeva.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji Dragonjićeva je rekla da je pod kontrolom. Pod zdravstvenih nadzorom nalazi se 31 sugrađanin od čega je njih dvadeset zaraženo virusom korona.

- Smanjen je broj zaraženih u odnosu na prethodni mesec i moja molba je da se sugrađani vakcinišu u što većem broju, ali i da poštuju sve propisane epidemiološke mere - rekla je Dragonjićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!