KRUŠEVLJANIN KREĆE NA HODOČAŠĆE ZA POMOĆ RANJENIMA I PORODICAMA UBIJENIH U MALOM ORAŠJU I DUBONI: Kilometri za nadu i solidarnost

S.BABOVIĆ

10. 01. 2024. u 10:57

SAŠA Zujić (43) iz Naupara kod Kruševca kreće na hodočašće od manastira u rodnom selu, do manastira Lešje, nadomak Paraćina, kako bi apelovao na sve ljude dobre volje da nastave da pomažu ranjenima i porodicama nastradalih u masakru kod Smedereva i Mladenovca.

КРУШЕВЉАНИН КРЕЋЕ НА ХОДОЧАШЋЕ ЗА ПОМОЋ РАЊЕНИМА И ПОРОДИЦАМА УБИЈЕНИХ У МАЛОМ ОРАШЈУ И ДУБОНИ: Километри за наду и солидарност

FOTO: Privatna arhiva

Nesebičnom Kruševljaninu, saobraćajnom tehničaru i pripadniku 246. bataljona ABHO, bilo je dovoljno samo da na televiziji vidi priču Jovana Mitrovića, mladića iz Malog Orašja, koji je trčao od Malog Orašja do manastira Tumane, kako bi sakupio novac za pomoć ranjenima.

- Nisam znao lično ni porodice ni Jovana, koji je u tragediji izgubio dva brata, ali sam video prilog o tom podvigu – svedoči za „Novosti“ Saša Zujić. - Mene je odmah inspirisao! Izabrao sam deonicu između dva manastira, duga je oko 60 kilometara, što znači da mi treba oko 15 sati. Želja mi je da pristignem na Svetog Vasilija kada je u Lešju liturgija i da se zajedno pomolimo za sve ranjene i žrtve, ranjeni da ozdrave, žrtve da budu u rajskom naselju.

Saša se već najavio manastiru, gde će ga dočekati na konačištu. Javio se i Jovanu.

- Došao sam do njegovog broja i pozvao sam ga da pitam da li je sve to u redu i da li mogu da objavim i žiro račun za pomoć ranjenima u Malom Orašju - kaže nam Saša. - Važno je da uvek budemo humani i da se kao narod pomažemo, kada je teško, kada nas zadesi nesreća, treba da se držimo zajedno.

Nije ovo prvi put da Saša Zujić učestvuje u himanitarnim akcijama. Štaviše, njegovo rodno selo Naupare, kod Kruševca, poznato je po plemenitosti i slozi. Kako su „Novosti“ pisale, Nauparci su pre tri godine počeli da odvajaju od svojih plata, penzija i drugih primanja kako bi donirali najugroženije, starijima omogućili besplatne preglede, šišanje, cepanje drva. Redovno dobrovoljno daju krv, zajedno seku i lože badnjak, dočekuju Božić, pomažu sportska udruženja u svom selu i manastiru, koji je jedan od dragulja Eparhije kruševačke.

- Nedavno smo imali akciju na Dečjem odeljenju Opšte bolnice, skupili smo novac za paketiće – kaže nam Saša, koji je najmlađe bolesnike obradovao preobučen u Deda Mraza. - Nastavljamo sa našim misijima i u 2024. godini. Sve pozivam da budu humani i da pomognu svakom detetu, starom,mladom, bolesnom. Jednom da date krv, spasili ste već nečiji život.

Hodočašće će Kruševljanin prenositi na svom FB nalogu. Svi zainteresovani mogu da prate put od manastira Naupare do manastira Presvete Bogorodice u Lešju. Račun za pomoć vodi se na Jovana Mitrovića, 160-6000000847092-76, sa naznakom pomoć ranjenima u Malom Orašju.

Saša Zujić na put kreće oko 3 ujutro, 13. januara. Na putu će ga izvesno pratiti debeo minus i sneg, ali i božja pomoć i vera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave