IMA NADE ZA NAŠU DECU: Pogledajte genijalno pismo, koje su predškolci iz Kruševca poslali muzeju (FOTO)

S.BABOVIĆ

22. 12. 2023. u 16:56

KRUŠEVAC - DECA iz predškolske grupe obdaništa „Neven“ u Kruševcu napisala su genijalno pismo Narodnom muzeju u svom gradu, koje je osvanulo na FB stranici ove institucije.

ИМА НАДЕ ЗА НАШУ ДЕЦУ: Погледајте генијално писмо, које су предшколци из Крушевца послали музеју (ФОТО)

Foto:FB Narodni muzej Krusevac

Da decu itekako mogu zanimati istorija i umetnosti, dokazali su mali Kruševljani, čija se grupa zove „Jagodica“.

Evo kako su zamolili muzej da ih ugosti:

„Mi smo predškolci iz vrtića „Neven“, naša grupa se zove „Jagodica“ i već dva puta smo dolazili u posetu muzeju. Pošto nam se jako dopalo kod vas i puno toga novog smo videli i naučili, poželeli smo da dođemo ponovo, jer hoćem da saznamo još nešto novo. Zato vas molimo da ispunite našu želju i javite nam kada bismo mogli ponovo da vas posetimo.

Veliki pozdrav od Jagodica“.

Iz Narodnog muzeja je vrlo brzo stigao odgovor:

„Jagodice, dobro nam došle. Očekujemo vas“.

Epilog prepiske predškolaca i kustosa muzeja završio se na najsrećniji način, mališani su ponovo posetili u muzeju. Izvesno je da su naučili i nove stvari, jer kruševački muzej ima stalnu postavku sa više hiljada eksponata u čak 820 kvadrata.

Šta se sve može videti u Narodnom muzeju pogledajte ovde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!