SAMO DOGOVOR KUĆU GRADI: Mara i Dragan Pavlović iz Sopota nedavno obeležili šest decenija srećnog i skladnog braka

Branka Borisavljević

13. 12. 2023. u 14:14

"MARO, Ti ispunjavaš srce moje, neka osmeh uvek sija na tvom licu. Želim ti srećnu braka godišnjicu. Maco volim te. Tvoj Dragan".

САМО ДОГОВОР КУЋУ ГРАДИ: Мара и Драган Павловић из Сопота недавно обележили шест деценија срећног и складног брака

Foto: Č. Marinković

" Ovako je, na plakatu uz slike sa venčanja i zlatne svadbe, Dragan Pavlović (84) iz Sopota čestitao svojoj supruzi 60 godina braka. Vredan jubulej, bračni par je nedavno proslavio na svečanom ručku sa porodicom.

Foto: Č. Marinković

LjUBAV Slike sa svadbe 1963. i danas

U Sopot, gde je upoznao ljubav svog života, Dragan je došao iz sela Stojnik. Bilo je puno udavača, ali mu je Mara odmah zapala za oko. Kaže, u to vreme se trebalo dosta potrudita da se osvoji devojka. Deda je prodao dva hektara imanja i dao mu novac da kupi plac. Za godinu dana, Dragan i Mara, su "digli" kuću. Uselili su se u sređenu kujnu, dnevni boravak i jednu sobu, ostalo je bilo nezastakljeno. Tokom šest decenija, bilo je i lepih i ružnih trenutaka. Ipak, opstali su i vole se kao prvog dana.

Foto: Č. Marinković

RADOST SA potomcima i rođacima

- Oskudevalo se, nismo mogli deci sve da pružimo. Ipak, za školovanje je moralo biti novca. Sin Aleksandar je mašinski inženjer, a ćerka Ljiljana socijalni radnik - priča Dragan. - U braku, a i u životu je najvažnije razmevanje. Uvek smo se dogovarali, planirali. Kada i dođe do neke rasprave, najbolje je pustiti da prenoći, ne dolivati ulje na vatru. Jer, sutradan drugačije razmišlja.

Iako je već uveliko u devetoj deceniji života, Dragan je izuzetno vitalan i dobrog zdravlja. Otkriva nam da je tajna u umerenom načinu života.

DOČEKALI I PRAUNUČE

DRAGAN i Mara imaju tri unuke i unuka, a nedavno su dobili i praunuka. Za jubilej, unuka ih je obradovala videorikorderom. Ovaj skladni bračni par može se pohvaliti sa devet kumstava i 15 mališana koje su krstili.

- Bitno je imati tri obroka dnevno, jesti što više čorbaste hrane, što se kaže na kašiku - kaže Dragan. - Spremamo i na ulju i na masti, pola- pola. I supruga i ja obavezno popijemo šolju vode pred spavanje. Posle dobrog ručka, Mara i ja znamo da popijemo po čašu crnog vina. Vreme u kome živimo je izuzetno stresno. Najbolje je kada se dogodi nešto ružno i što vas izvede iz takta, sačekati sutra kako bi imao vremena da razmisliš o svemu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!