ZVUČI neverovatno, ali bilo je istinito, da je 1983. godine u socijalističkoj Jugoslaviji postojala firma koja je radila bez kredita i prodavala robu isključivo u inostranstvu, u kojoj je za godinu dana zaposleni mogao da dobije stan, a za tri plate da kupi "fiću".

Ljubodrag

25.04.2023. 20:36

Ајде , бре. Много значајнија фирма која је продавала робу искључиво у иностранству је она, која је напунила касу СФРЈ, до врха. Продајом наоружања и мунције, а у тој Војној индустрији радило ја близу 600.000 радника. Њено име је позанто целом свету, па нема потребе да га - напомињем. А, то привредно чудо, у Србији, није уништио никакав Савез комуниста Хрватске, него ,,наши" - лопови- Срби. Зна се и када. Сада се наш председник Вучић бори да сачува нашу Војну индустрију, на који сви кидишу. Сви знамо све, али - ћутимо. Истина се не може сакрити.

BEOGRAĐANIN

25.04.2023. 20:44

Dok je bilo te SFRJ i Milke Planinc, Juga ( a , s njom i moja Srbija) su pripadale privredno-srednje razvijenim državama, u Evropi. Da li treba da napominjem, gde se mi - po stepenu razvijenosti i BDP- nalazimo (danas) u Evropi ? Prema nedavno objavljenim podacima EUROSAT-a, Srbija je na petom mestu, od pozadi, u Evropi ....

Ivana

25.04.2023. 20:53

Него, ко докусури наша привредна чуда, у Србији ? Као нпр.,Заставу-аутомобиле и Југо-Америку ? Ко докусури Пољопривредни Комбинат Београд ? Ко ? Ајде,мало да о томе пишете. Шта нас брига за Туђманом и његовом Хрватском и шта је он тамо - докусурио.