NEOBIČNI IZLAGAČI U UMETNIČKOM STUDIJU “TRNAVAC” U VALJEVU: Na izložbi dečje umetnosti prikazan čarobni svet maštarija i veština

B. PUZOVIĆ

02. 04. 2023. u 15:00

Orilo se u Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Trnavac Mića” u Valjevu, od graje razdraganih učenika ovdašnjih osnovnih škola! U ovoj renomiranoj kulturnoj ustanovi priređena je, tradicionalno, izložba “Dečja umetnost 2023”, na kojoj su prikazani radovi 46 učenika od petog do osmog razreda svih sedam gradskih i osam seoskih škola na području Valjeva.

НЕОБИЧНИ ИЗЛАГАЧИ У УМЕТНИЧКОМ СТУДИЈУ “ТРНАВАЦ” У ВАЉЕВУ: На изложби дечје уметности приказан чаробни свет маштарија и вештина

Foto: Privatna arhiva

Iz svake škole izložena su po tri učenička rada, izuzev OŠ “Nada Purić” u Valjevu, koja se predstavila jednim crtežom đaka koji pohađa odeljenje dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Radove su odabrali nastavnici i profesori likovne kulture, a svi učenici – izlagači, uz zahvalnice, dobili su, za uspomenu, poster sa reprodukcijama crteža, koji je štampan specijalno za ovu izložbu... Uz đake iz gradskih škola, radove su izložili i učenici iz Brankovine, Valjevske Kamenice, Divaca, Dračića, Donjih Leskovica, Popučaka, Poćute i sa Stava.

- Izložba je priređena u okviru proslave Dana grada i pod pokroviteljstvom grada Valjeva – kaže Mirjana Vojić, direktorka Internacionalnog umetničkog studija “Radovan Trnavac Mića”.

- Naročito se zahvaljujemo učenicima, koji su svojim lepim radovima omogućili da narednih mesec dana uživamo u njihovoj umetnosti.

POHVALE

- Veoma sam prijatno iznenađena, jer je moj rad, koji je inspirisan likom iz stripa, urađen olovkom i tehnikom senčenja, privukao pažnju i pobrao brojne pohvale – kaže Emilija Lekić, učenica šestog razreda OŠ “Sestre Ilić”. - Želela sam da drugima prikažem svoj stil crtanja, nadajući se da će im se svideti. Obožavam crtanje, najviše drugujem sa olovkom kada se spremam za razne likovne konkurse...

Organizovanjem izložbe „Dečja umetnost“, u Internacionalnom umetničkom studiju ističu da od 2002. godine daju veliku podršku mladim budućim umetnicima da nastave da se iskazuju kroz svoj likovni rad i da u njemu uživaju, jer je to itekako važno u razvoju celokupne ličnosti svakog deteta.

- Učešće na izložbi mnogo mi znači, jer je potvrda mog rada i ljubavi za crtanje i likovnu umetnost – kaže Kalina Jovanović, učenica petog razreda OŠ “Vladika Nikolaj Velimirović”. - Obožavam da crtam i slikam, tome posvećujem svaki slobodan trenutak. Posle muzike i gitare, to je moja najveća ljubav, uz to volim i poeziju. Želja mi je da što bolje ovladam raznim slikarskim tehnikama, da bih na papiru ili platnu mogla da iskažem sva osećanja. Posetiocima izložbe poručujem da budu razigrani i veseli, kao ptice na mom radu!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)