SAVRŠENI MAFINI SA ČOKOLADOM I VIŠNJAMA: U našoj kući se prave svaka četiri dana
Belanca umutite u čvrst sneg. Posebno mikserom umutite žumanca i šećer, u to stavite vanilin šećer i cimet, a zatim jogurt i ulje.
Foto: Profimeda
Dodajte brašno i prašak za pecivo i sve umutite, pa u dobijenu smesu kašikom dodajte umućena belanca i pažljivo sjedinite. U kalupe za mafine, koje ste prethodno premazali uljem ili puterom, sipajte testo do vrha, u svaki kalup ubacite 5-6 višanja i pospite čokoladnim mrvicama ili čokoladom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, oko pola sata. Kada se mafini malo ohlade, pospite šećer u prahu i poslužite.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 120 g belog šećera
- 60 g žutog šećera
- 160 g belog brašna
- 100 ml jogurta
- 100 ml ulja
- kašičica vanilin
- šećera
- kašičica cimeta
- puna kašičica praška za pecivo
- 200 g višanja
- čokolada ili čokoladne mrvice
- šećer u prahu za posipanje
Preporučujemo
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)