SALATA SA PEČURKAMA, PILETINOM I PIRINČEM: Recept za jednostavan, ukusan i brz obrok
Ovo jelo će obožavati i najveći izbirljivci.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g pečuraka
- 250 g pirinča
- 250 g pilećeg belog mesa
- 200g kukuruza šećerca
- 5-6 kiselih krastavčića
- 300 g majoneza
- 2 dl pavlake
- origano
- biber
- so
Priprema:
Skuvajte pileće belo meso, izdinstajte pečurke i obarite pirinač i kukuruz šećerac.
Kada se piletina ohladi iseckajte je na sitno, a pečurke isecite na krupnije kocke. Obareni pirinač i kukuruz šećerac dobro ocedite. Izmešajte piletinu sa pečurkama, ohlađenim pirinčem i kukuruzom šećercem, sitno iseckanim kiselim krastavčićima, majonezom, pavlakom i origanom. Posolite i pobiberite po ukusu.
(danas)
Preporučujemo
AZIJSKA SALATA SA NUDLAMA: Brza i neverovatno ukusna – savršena za svaki obrok
12. 03. 2025. u 11:00
KREMASTA I PIKANTNA: Vlaška salata, odličan prilog jelima od mesa
27. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić
JEDNOSTAVNA I VEOMA UKUSNA: Krem salata sa graškom, lagan obrok, idealna i kao predjelo
14. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
PEJAKOVIĆ: Srbi su skupo platili LAŽ o Jugoslaviji, koja traje od '45 i plaćaćemo je još
GLUMAC Nikola Pejaković oduševljava publiku širom regiona ulogom Momčila u seriji "Tvrđava", koja se bavi ratnim devedesetim i raspadom nekadašnje države Jugoslavije.
13. 12. 2025. u 15:33
Komentari (0)