GULAŠ OD PEČURAKA KOJI JE UKUSNIJI ČAK I OD ONOG S MESOM: Bukovače ili vrganji ovom jelu daju posebnu čar

Novosti online

04. 09. 2023. u 08:00

Recept za gulaš od pečuraka mora imati svaka domaćica, gosti i ukućani će biti oduševljeni!

ГУЛАШ ОД ПЕЧУРАКА КОЈИ ЈЕ УКУСНИЈИ ЧАК И ОД ОНОГ С МЕСОМ: Буковаче или вргањи овом јелу дају посебну чар

Foto: Jutjub/Printskrin/Jaja i kobaja

Sastojci:

  • 2 glavice luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 grančica ruzmarina
  • 4 krompira
  • maslinovo ili suncokretovo ulje
  • 1/2 kg vrganja (ili šampinjona)
  • 2 kašike ajvara
  • so, biber
  • sirće

Priprema:

1. Na maslinovom ulju prodinstati sitno naseckan crni i beli luk i ruzmarin. Doliti vodu, dodati vrganje i tri krompira isečena na kockice, a jedan krompir neka bude ceo. Dodati so i ajvar (ako nemate ajvar, možete dodati jednu veliku ili dve manje crvene paprike, iseckane što sitnije).

2. Kuvati oko 45 minuta na laganoj vatri, pred kraj kuvanja dodati biber i kašiku sirćeta.

3. Na kraju ceo skuvan krompir izgnječiti viljuškom i dodati ponovo u gulaš.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

JEZIVO: Hiljade ustaša došlo na Hrvatska - Italija! I žene, i starci, svi pevaju strašne stihove!