PUNJENE PAPRIKE IZ TIGANJA NA JAPANSKI NAČIN: Prave se očas posla, a važe za neviđen specijalitet

Novosti onlajn

03. 09. 2023. u 12:00

NEKI kuvari pre punjenja mesom, paprike pospu brašnom kako bi smesa ostala na mestu...

ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ ИЗ ТИГАЊА НА ЈАПАНСКИ НАЧИН: Праве се очас посла, а важе за невиђен специјалитет

Foto: Jutjub/Printskrin/JapaneseCooking101

Leto miriše na more, sunce – i punjene paprike!

A kako vam ne bi dosadile najbolje je zaviriti u tuđi lonac. Japanci svoje punjene paprike zovu "piman nikuzume", pune ih mlevenim mesom i peku u tiganju. Ponekad ih poslužuju i s jepljivim slatko kiselim sosom kako bi bile još sočnije.

Paprike koje se koriste u Japanu zovu se piman. Radi se o malim i nešto tanjim paprikama, od babura na koje smo navikli, ali bez obzira na vrstu koju koristite biće jako ukusne. Neki kuvari pre punjenja mesom paprike pospu brašnom kako bi smesa ostala na mestu.

Pogledajte recept s drugog kraja sveta i kako se prave punjene paprike na japanski način:

Sastojci:

 
  • 4-9 manjih paprika
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 mala glavica luka
  • 1/4 šolje prezla
  • 1 jaje
  • so, biber

Sos:

  • 2 kašike kečapa
  • 2 kašike Vorčester sosa

Priprema:

Pomešajte sastojke za sos i stavite ga na stranu. Sitno iseckajte luk.

Stavite jaje, prezlu i mleveno meso u posudu, začinite pa dobro umešajte smesu i umešajte sitno iseckani luk.

Paprike prepolovite po dužini i očistite pa napunite smesom. Zagrejte malo ulja u tiganju i složite paprike s smesom prema dole. Poklopite i pržite paprike tri, četiri minuta.

Okrenite paprike pa nastavite da ih pržite oko tri, četiri minuta. Premažite smesu sosom.

Prijatno!

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave