SAVRŠEN OBROK ZA LETO: Pečeni patlidžan sa paradajzom, piletinom i sirom
MOŽDA niste ljubitelj plavog paradajza, ali u ovoj sočnoj letnjoj kombinaciji nećete moći da mu odolite.
Sastojci
- 1 kom (400 g) patlidžana
- malo soli
- malo maslinovog ulja
- 100 g kačkavalja
Nadev od paradajza:
- 1 kom (150-200 g) svežeg paradajza
- 1 kašika sosa od seckanog paradajza (gotov proizvod)
- 1 prstohvat soli
- 2 čena belog luka
- malo bibera mlevenog
- 2 lista svežeg bosiljka (može i suvog)
- malo maslinovog ulja
Nadev od pilećeg belog mesa i patlidžana:
- 150 g pilećeg belog mesa
- 1-2 šnite patlidžana
- 1 kašičica pesto sosa
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Patlidžan oprati prepoloviti te izjednačiti polovine tako da se odreže šnita ili 2 da bi se dobile 2 iste polovine koje će te koristiti za nadev od piletine.
Staviti peći u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 30 minuta. Dok se patlidžan peče pripremiti nadev od paradajza i nadev od piletine i patlidžana.
Paradajz oljuštiti i iseći na sitne kockice. Beli luk sitno iseckati. Listove svežeg bosiljka iseckati na rezančiće. Na maslinovom ulju propržiti beli luk. Kada zamirišite dodati iseckani sveži paradajz, 1 kašiku sosa od seckanog paradajza, prstohvat soli, malo bibera i bosiljak i kratko propržiti dok sok ispari.
Pileće belo meso iseći na sitne kockice i naglo propržiti na maslinovom ulju.
Propržen patlidžan dodati proprženoj piletini, dodati kašičicu pesta i promešati. Nakon protoka od 30 minuta posudu sa pečenim patlidžanom izvaditi iz rerne (rernu ne isključivati).
Kašikom pritiskati kockice patlidžana da se dobije udubljenje.
Svaku polovinu premazati sa nadevom od paradajza, pa staviti nadev od piletine i patlidžana i na kraju posuti sa rendanim kačkavaljem. Vratiti u rernu da se zapeče oko 15 minuta.
(Recepti.com)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
POSLE 26 GODINA REŠENA MISTERIJA: Nestali tinejdžer pronađen na 200 metara od svoje kuće - "Omtičar mi je bacio čini"
ALŽIRAC koji je nestao pre 26 godina pronađen je u komšijskoj kući, samo nekoliko minuta hoda odakle je nestao, saopštilo je ove nedelje ministarstvo pravde te zemlje.
16. 05. 2024. u 16:28
VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)
RUSKE trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.
16. 05. 2024. u 15:53
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)