AROMATIČNO I UKUSNO: Namaz od pečenog belog luka

Новости онлине

06. 09. 2024. u 20:18

Odlično jelo koje možete imati u frižideru za brzu užinu tokom cele nedelje! Baza je konfi od belog luka. Konfi je, inače, tehnika kuvanja mesa i ribe u nekoj masnoći.

АРОМАТИЧНО И УКУСНО: Намаз од печеног белог лука

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 limun
  • 1 glavica belog luka
  • maslinovo ulje da prekrije luk
  • nekoliko grančica timijana
  • hleb po izboru
  • sveža rikota (ili drugi neslani mladi sir za mazanje)
  • vrući med                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Priprema:
Prvo napravite konfi od belog luka. Zagrejte rernu na 250 stepeni i ogulite beli luk. Dodajte rendanu koricu limuna, timijan i beli luk u vatrostalnu posudicu sa poklopcem. Dodajte dovoljno ulja da u potpunosti potopite beli luk. Pokrijte i pecite oko 2,5 sata. Ako vam se ne sviđa ideja s rernom, konfi od belog luka možete da napravite tako što ćete da ga kuvate u maslinovom ulju na tihoj vatri 30-45 minuta .

Potopite hleb u maslinovo ulje i pecite svaku stranu u tiganju po 2-3 minuta. Dodajte beli luk na hleb i razmažite ga.

Nanesite rikotu preko belog luka. Pokapajte tost s malo ulja od limuna i belog luka, uz malo vrućeg meda i još nekoliko grančica timijana.

Prijatno!

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
TA KUĆA JE STVARNO UKLETA Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.

07. 12. 2025. u 13:36

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

POSLE NEKOG VREMENA: Nebojša Pajkić u javnosti- evo kako danas izgleda (FOTO)