POSNI PREDLOZI ZA PRVOMAJSKI URANAK: Evo šta umesto mesa može da se nađe na vašem roštilju
Za mnoge ljude, Prvi maj je simbol početka toplijeg vremena, proleća, ali i prilika da se okupe sa prijateljima i porodicom u prirodi ili dvorištu kako bi uživali u roštilju.
Ako želite da svoj roštilj prilagodite posnim jelima, postoji mnogo fantastičnih opcija koje će zadovoljiti i najizbirljivije ukuse.
Evo nekoliko sjajnih predloga za posni roštilj:
Pečurke na žaru:
Marinirajte kockice pečurki u mešavini soja sosa, maslinovog ulja, limunovog soka, belog luka i začina po izboru. Zatim ih nanižite na ražnjiće i pecite na roštilju dok ne postanu zlatno smeđe.
Povrće na žaru:
Isprobajte raznovrsno povrće poput paprike, tikvica, patlidžana, šampinjona i paradajza. Presecite ih na veće komade, posolite, pobiberite, premažite maslinovim uljem i pecite dok ne budu mekani i blago zapečeni.
Vege burgeri:
Napravite ukusne burgere od leblebija, crnog luka, prezli, začina i umaka od paradajza. Poslužite ih u pecivu sa salatom, kiselim krastavcima i veganskim majonezom.
Posne kobasice:
Ovi ukusni roštiljski favoriti mogu se pronaći u posnim varijantama, napravljenim od soje, leblebija, ili raznih žitarica i začina. Poslužite ih uz senf i sveže povrće.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA ČORBA OD PARADAJZA: Posno jelo na kašiku, veoma ukusno i slasno
26. 04. 2024. u 11:00
MEDITERANSKA POSNA SALATA: Jednostavna, a ukusna, oduševiće vas na prvi zalogaj
24. 04. 2024. u 11:00
RIBLjE PLjESKAVICE: Posne i drugačije, zdrav ručak za celu porodicu
18. 04. 2024. u 10:36
OMILjENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo
KIPAR se ove godine izdvojio kao jedna od omiljenih letnjih destinacija naših turista.
17. 05. 2024. u 10:25 >> 16:55
ŠTA SE TO DEŠAVA U UKRAJINI, SVI BEŽE: Stotine automobila na granici sa Poljskom, nastao potpuni kolaps
U LAVOVSKOJ oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe , pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.
17. 05. 2024. u 17:47
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)