RECEPT ZA DOMAĆI SOK OD ZOVE: Okrepljuje i osvežava
Zovini cvetovi se beru tokom sunčanog vremena i to samo oni potpuno rascvetani sa žutim sladonosnim prahom. Sok od zove ne košta puno, a odličan je.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 30 cvetova zove
- 3 l vode
- 40 g limuntusa
- 3 limuna
- 3 kg šećera
Priprema:
Cvetove zove potopite u vodu, pa sipajte limuntus i limun isečen na kriške. Dobro promešajte i ostavite da odstoji na hladnom i tamnom mestu 24 sata. Drugi dan tečnost procedite, pa dodajte šećer i dobro promešajte, a zatim neka odstoji još 24 časa, povremeno promešajte. Nakon toga, ako je potrebno, sirup još jednom procedite i sipajte u staklene flaše. Na ovaj ga način možete čuvati do godinu dana na hladnom i tamnom mestu.
Preporučujemo
KAŠASTI SOK OD KRUŠKE BEZ ŠEĆERA: Zdrav i ukusan napitak bogat vitaminima
15. 03. 2024. u 12:01
KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA: Bakina poslastica kojoj nema ravne
12. 03. 2024. u 22:30
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)