UKUSNO, A TOPI SE U USTIMA: Kolač sa jogurtom

Novosti online

20. 03. 2024. u 09:00

OVAJ recept jednostavno morate da probate.

УКУСНО, А ТОПИ СЕ У УСТИМА: Колач са јогуртом

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 200 g keksa sa puterom

* 500 g grčkog jogurta
* 250 ml slatke pavlake
* 4 kašike šećera
* 1 kašičica ekstrakta vanile
* sveže voće po želji za dekoraciju (jagode, borovnice, kivi…)

Priprema:

U velikoj činiji izmrvite keks na manje komade.

U drugoj posudi pomešajte grčki jogurt, slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile. Dobro promešajte da se sastojci sjedine i dobijete glatku smesu.

Uzmite manji kalup za torte i ređajte jedan za drugim keks i smesu od jogurta. Ponavljajte postupak dok se ne utroše svi sastojci, završavajući tortu slojem jogurta na vrhu.

Stavite tortu u frižider i ostavite da se dobro ohladi najmanje 2-3 sata da bi biskviti omekšali, a sastojci se sjedinili.

Pre serviranja keks tortu treba pažljivo izvaditi iz kalupa i ukrasiti svežim voćem po želji.

Foto Shutterstock

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)