MONTE KRISTO SENDVIČ: Hrskavi, sočni i slasni nestaće sa stola odmah

Novosti online

15. 03. 2024. u 16:40

Sendvič je sendvič, sigurno mislite. A ako tako mislite - niste probali sendvič Monte Kristo!

МОНТЕ КРИСТО СЕНДВИЧ: Хрскави, сочни и сласни нестаће са стола одмах

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 većih kriški tost hleba
  • 4 šnita šunke ili pršute 
  • 12 kašika izrendane gaude
  • 6 kašičica majoneza

Za pohovanje:

  • 2 jajeta 
  • 5 kašičica mleka
  • prstohvat soli
  • 2 kašike putera

Priprema sendviča

Izrendajte sitno gauda sir. Odsecite koricu sa 3 kriške tost hleba, tako će se sendvič bolje sjediniti s jajima, i svaku krišku premažite sa po 1 kašičicom majoneza. Preko majoneza rasporedite po 2 kašike izrendanog sira. Na dve kriške preko sira staviti po 1 šnit šunke, a treću krišku hleba ostaviti po strani. Jednu krišku hleba sa šunkom prebacite preko druge kriške, tako da šunka ostane na gornjoj strani. Preko šunke pritisnite rukom, ili nekom kuhinjskom daščicom da bi se slojevi stanjili i bolje prionuli između sebe. Zatim, obe priljubljene kriške hleba sastavite s trećom kriškom koju smo ostavili po strani. Ponovo sve tri kriške lagano pritisnite dlanom ili daščicom. Postupak ponovite sa drugim sendvičem.

Pohovanje sendviča

Umutite viljuškom jaja, mleko i prstohvat soli, u plitkoj činiji. Uključite ringlu da se greje na umerenoj vatri. Stavite puter u tiganju da se otopi i umereno zagreje. Možete da pržite svaki sendvič posebno sa po 1 kašikom putera, ili u većem tiganju da pržite oba sendviča zajedno. Sendvič  umočite u umućena jaja s mlekom i okrećite ga tako da svaka stranica bude obložena jajima. Nemojte da natapate predugo da se sendvič ne bi raskvasio. Sendvič stavite u tiganj sa zagrejanim puterom i pržite po nekoliko minuta sa svake strane. U toku prženja okretaćite sendvič  ga da bi se ravnomerno ispržio. Nemojte da pržite na visokoj temperaturi, da nam sendvič ne bi pregoreo. Izvadite i stavite sendvič na upijajuću hartiju. Zatim ga presecite po dijagonali.

Prijatno!   

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

(trpeza)  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)