TRIKOVI I SAVETI ZA BRŽE LJUŠTENJE PEČENIH PAPRIKA: Ajvar od cepkanih paprika koji se brže priprema i punijeg je ukusa

Novosti online

18. 09. 2023. u 12:34

Još jedan veoma ukusan recept za domaći ajvar koji će vas oduševiti.

ТРИКОВИ И САВЕТИ ЗА БРЖЕ ЉУШТЕЊЕ ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Ајвар од цепканих паприка који се брже припрема и пунијег је укуса

Foto: Jutjub/Printskrin/

Recept za ajvar od seckane paprike:

Sastojci :

  • 15 kg paprike
  • 2 kg paradajza
  • 1,5 dcl ulja
  • 1 dcl sirćeta
  • 2 glavice belog luka
  • 2-3 veze peršuna
  • so
  • malo šećera

Priprema :

Paprike ispecite dan ranije i ostavite da se ocede. Sutradan ih oljuštite i ručno iscepajte na trake, šire ili uže, po želji.

U veliki lonac stavite paprike i oljušten i seckani paradajz i kuvajte na jakoj vatri dok smesa ne postane gusta. Dodati sirće, ulje, so, šećer, seckani beli luk i peršun.

Mešajte pola sata i gotov ajvar sipajte u sterilisane tegle, poklopite poklopcima i ohladite, pa stavite na tamno i hladno mesto.

(stil.kurir.rs/recepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave