PUNJENE PAPRIKE IZ TIGANJA NA JAPANSKI NAČIN: Prave se očas posla, a važe za neviđen specijalitet

Novosti onlajn

03. 09. 2023. u 12:00

NEKI kuvari pre punjenja mesom, paprike pospu brašnom kako bi smesa ostala na mestu...

ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ ИЗ ТИГАЊА НА ЈАПАНСКИ НАЧИН: Праве се очас посла, а важе за невиђен специјалитет

Foto: Jutjub/Printskrin/JapaneseCooking101

Leto miriše na more, sunce – i punjene paprike!

A kako vam ne bi dosadile najbolje je zaviriti u tuđi lonac. Japanci svoje punjene paprike zovu "piman nikuzume", pune ih mlevenim mesom i peku u tiganju. Ponekad ih poslužuju i s jepljivim slatko kiselim sosom kako bi bile još sočnije.

Paprike koje se koriste u Japanu zovu se piman. Radi se o malim i nešto tanjim paprikama, od babura na koje smo navikli, ali bez obzira na vrstu koju koristite biće jako ukusne. Neki kuvari pre punjenja mesom paprike pospu brašnom kako bi smesa ostala na mestu.

Pogledajte recept s drugog kraja sveta i kako se prave punjene paprike na japanski način:

Sastojci:

 
  • 4-9 manjih paprika
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 mala glavica luka
  • 1/4 šolje prezla
  • 1 jaje
  • so, biber

Sos:

  • 2 kašike kečapa
  • 2 kašike Vorčester sosa

Priprema:

Pomešajte sastojke za sos i stavite ga na stranu. Sitno iseckajte luk.

Stavite jaje, prezlu i mleveno meso u posudu, začinite pa dobro umešajte smesu i umešajte sitno iseckani luk.

Paprike prepolovite po dužini i očistite pa napunite smesom. Zagrejte malo ulja u tiganju i složite paprike s smesom prema dole. Poklopite i pržite paprike tri, četiri minuta.

Okrenite paprike pa nastavite da ih pržite oko tri, četiri minuta. Premažite smesu sosom.

Prijatno!

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!