ROLNICE SA ŠUNKOM I SIROM: Recept za super užinu
Uživajte u ovim neodoljivim rolnicama sa šunkom i sirom — mekane, mirisne i savršene za svaku priliku! Priprema je jednostavna, a rezultat su zlatno pečene, pufnaste rolnice koje će osvojiti i najzahtevnije ukuse.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 2 kašike suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 šolja toplog mleka
- 1/2 šolje ulja
- 3 jaja
- 4 šolje brašna (približno)
- so po ukusu
- 1 žumance za premazivanje
- 300 gr šunke (isečene na trakice ili kockice)
- 400 gr rendanog mocarela sira
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko. Dodajte jaja i ulje, pa postepeno dodajte brašno sa solju. Mesite testo dok ne postane glatko, mekano i ne lepi se za ruke. Pokrijte testo plastičnom folijom i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 1 sat, ili dok se ne udvostruči. Naraslo testo podelite na četiri dela. Svaki deo razvaljajte u pravougaonik na pobrašnjenoj površini. Isecite široke trake, na sredinu svake stavite malo šunke i sira, pa uvijte u rolnice, dobro zatvarajući krajeve. Poređajte ih na podmazan ili papirom obložen pleh. Premažite umućenim žumancem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Savet:
Fil možete prilagoditi svom ukusu — umesto šunke probajte piletinu, kalabrešku kobasicu, rikotu ili sušeni paradajz.
Uživajte!
DRAMATIČNO UPOZORENjE ORBANA: Situacija je opasna, Evropa je na pragu rata
MAĐARSKI premijer Viktor Orban izjavio je danas da je situacija opasna i da je Evropa na pragu rata.
15. 11. 2025. u 18:52
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
Policija uletela na svadbu, HAPSI MLADU - a tek objašnjenje! Ovo je LUDNICA (VIDEO)
ČAK i na najlepšim svadbama ponekad se dese nepredviđene situacije, sitne greške ili čak veći incidenti.
14. 11. 2025. u 16:23
Komentari (0)