HRSKAVE SPOLJA, IZNUTRA PUNE FILA: Pripremite pancerote iz rerne

Novosti online

25. 02. 2024. u 14:10

IAKO se smatra da su originalne pancerote samo one koje se prže u ulju, kod nas se odomaćio ovaj način pripreme - u rerni. Ako ništa, manje su masne, a idealne su za doručak, večeru ili užinu.

ХРСКАВЕ СПОЉА, ИЗНУТРА ПУНЕ ФИЛА: Припремите панцероте из рерне

Foto Shutterstock

Sastojci:

 ZA TESTO:

* brašno, 250 g

* kvasac, 1 kockica
* voda, mlaka, 100 ml
* ulje, 1 kašika
* so, 1/2 kašičice

 ZA FIL: 

* meso od svinjskog buta, 250 g

* margarin, 30 g
* pavlaka, 1/2 čaše
* kečap, 2 kašike
* kačkavalj, 150 g
* peršun, seckan, 1 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu

Priprema:

- Kvasac rastopite s mlakom vodom, kašikom ulja i malo soli, pa dodajte brašno i umesite testo. Ostavite da odstoji sat vremena da naraste. Kad je testo naraslo, kidajte loptice i na ravnoj površini razvlačite krugove debljine 5 mm, premažite ih margarinom i kečapom, pa na jednu polovinu stavite svinjski but prethodno začinjen, propržen i iseckan na kockice, a preko pospite kockice kačkavalja, dodajte kašičicu pavlake i malo peršuna. Presavijte, tj. preklopite pancerote, a krajeve pritisnite viljuškom kako se ne bi otvorile tokom pečenja. Stavite ih na pleh prethodno obložen pek-papirom i svaku pancerotu premažite žumancetom.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

(Super recepti)

BONUS VIDEO:

HIT RECEPT SA PALAČINKAMA: Preukusna brza torta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!